KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Engelsiz bir yaşam için çalışıyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan ve belediyenin engellilere yönelik yaptığı çalışmaları aktaran Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam sunmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Engelsiz bir yaşam için çalışıyoruz
02 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 22:35
0
1987
0
AA aa

 Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu kaydeden Barakazi “Ülkemizde, toplumsal refahın yükseltilmesinin bir şartı olarak, kamu hizmetlerinin engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımıza aynı kalitede ulaştırılması çabası mevcuttur” dedi.

Barkazi, “Engelli vatandaşlarımızın, diğer kişilerle aynı düzeyde haklara sahip olduklarının bilinciyle ve insan onuruna yakışır yaşam standartlarına ulaşmasına yönelik katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürütmek temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Bingöl Belediyesi olarak 17 parkta engellilere yönelik olarak,  ‘Engelsiz Park Projesi' ile oyun guruplarının kurulması ve zemin iyileştirmesi çalışmaları kapsamında 18 engelsiz oyun gurubu kurduk. Bu oyun gruplarında diğer oyun gruplarından farklı olarak, merdiven yerine rampa bulunuyor. Bu şekilde engelli çocuklar daha rahat bir şekilde oyun gruplarından faydalanacak. Ayrıca; üstyapı çalışmaları kapsamında şehir merkezinde görme engelliler için yürüme yoluna engelliler için iz yolu yaptık. Görme engelli vatandaşlarımızın gitmek istedikleri yerlere rahat ulaşabilmeleri amacıyla şehrin önemli ulaşım akslarında kaldırımlara kılavuz taş ve uyarı taşlar ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Ayrıca engellilerin kaldırımlarda rahat geçiş yapabilmeleri için kaldırım rampaları uygun hale getirildi. Engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü'nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın