KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Enkazdan çıkartılan kadın, kızının da kurtulduğuna seviniyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yayla evinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaralanan Şahanım Kulluk, üniversite öğrencisi kızının depremden 10 dakika önce evden ayrılarak kurtulmasına seviniyor.

Enkazdan çıkartılan kadın, kızının da kurtulduğuna seviniyor
15 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ 16:16
0
1710
1
AA aa

Karlıova ilçesinde dün meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde Yedisu ilçesine bağlı Dinarbey köyünün Malkoç yaylasında evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 3 çocuk annesi Şahanım Kulluk (47), yaralandı.

Enkaz altından askerler tarafından çıkarılan ve 112 Acil Sağlık ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kulluk'un tedavisi sürüyor.

Kulluk'un kızının da 10 dakika önce evden ayrılması sonucu depremden kurtulduğu öğrenildi.

Kulluk, yaptığı açıklamada, deprem anında yayla evinde olduğunu, ilk anda depremi hissetmediğini söyledi.

"Beni çağırdıklarını duydum. Ben de kapıya kadar geldim. O an dondum kaldım ve dışarı çıkamadım. Ev yıkıldı ve ben taş yığınlarının arasında kaldım." diyen Kulluk, askerlerin kendisini enkaz altından kurtardığını belirtti.

Kulluk, "Çok zor Allah kimseye göstermesin. Beni dışarı çıkardıklarında bir baktım tüm evler yıkılmış. Allah herkese yardım etsin." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi kızı Özge'nin de depremden 10 dakika önce yayla evinde olduğunu, ders çalışmak için köye gittiğini aktaran Kulluk, "Çocuklarım köydeydi, biz yayladaydık. Büyük kızım yanımdaydı, çok şükür ki o da 10 dakika önce çıkmıştı. O yanımızda olsaydı, belki birimiz olmayacaktık." diye konuştu.

Özge Kulluk ise yayla evinde annesiyle kaldığını ve ders çalışmak için köye gittiği sırada depremin meydana geldiğini kaydetti.

Kulluk, "Ders çalışmak için köye gittiğim sırada deprem meydana geldi. Annem için çok endişelendim. Daha sonra haber aldık annem enkaz altında kalmış ve belinde kırık oluşmuştu. Çok şükür annem hayatta." diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59408)
16 Haziran 2020 Salı 16:16
Çok geçmiş olsun.cenabı allah bir daha vermesin.
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın