KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Ensari' aile, toplumun temelidir”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ensari, ailenin önemine değinerek, &';Aile, tolumun özü ve temelidir. Aileyi tahrip etmek, toplumu tahrip etmektir. Ailenin tahrip edilmesini istemiyorsak annelerimizi eğitmek zorundayız” dedi.

Ensari` aile, toplumun temelidir”
24 HAZİRAN 2011 CUMA 09:29
0
1885
1
AA aa

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO), bünyesinde açılan Aile Eğitimi Kursu düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.

 
Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdulkadir Korkulu, Bin Marifet Vakfı Başkanı Ali Burakgazi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Başoğuz ve kursiyerler katıldı.
 
Kursiyerlerin yaptığı bilgilendirme ile başlayan programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ensari, yaptı.
 
‘Halk Eğitim Kavramı' yerine artık ‘Hayat Boyu Öğrenme Kavramı' kullanıldığını belirten Ensari, öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne dikkat çekti.
 
‘Her zaman, her yerde ve herkes için eğitim prensibinden hareket ederek toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul ediyoruz' diyen Ensari, “Bizler de bu çerçeveden hareketle insan hayatının her alanında ona gereken eğitimleri bilgi ve becerileri kazandırmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Halk eğitim merkezi olarak en önemli hedefimiz, bilgiyle donanmış, bilgiyi üreten ve kullanabilen insanlarımızın sayısını arttırarak onları hak ettikleri bir yaşam standardına kavuşmalarına yardımcı olmaktır. Bu çerçevede 2010-2011 öğretim yılında açtığımız okuma-yazma kurslarında devam eden kursların bitmesiyle birlikte 917 bayan, 295 erkek olmak üzere toplamda da bin 212 kişi okuma yazma öğrenmiş olacaktır” dedi.
 
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarla ilgili bilgilendirme yapan Ensari, “Giyim, Makine Nakışları, Takı-Tasarım, Trikotaj, Karate, Diksiyon, Gitar, İngilizce, Okul Öncesi Öğretmenlerine seminer, Kalorifer Ateşçiliği, İngilizce, Arapça, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Halı Dokumacılığı, Trikotaj, SBS Kursları, Karate, Web Tasarım, Bilgisayar İşletmenliği, Halk Oyunları, 0-18 yaş Aile Eğitimi, Avcılık başta olmak üzere birçok alanda farklı kurslar açtık. Devam eden kursların bitmesiyle birlikte bu eğitim öğretim yılı içinde 3490 bayan ve 1477 erkek olmak üzere toplamda 4967 kişi, mesleki, sosyal ve kültürel anlamda eğitim almış olacaktır. Bu dönemde 178 geçici ve 9 kadrolu olmak üzere toplamda 185 Usta Öğretici görevlendirdik” ifadelerini kullandı.
 
Aile Eğitimi Kursunun önemine değinen Ensari: “Ancak şunu tüm samimiyetimle ifade edeyim ki, bütün bu çalışmalar içerisinde benim için çok anlamlı olan ve çok önemsediğim kurslarımızdan biri de aile eğitimi kurslarımızdır. Özellikle aile eğitimini çok önemsiyoruz. Çünkü aile, tolumun özü ve temelidir. Aileyi tahrip etmek, toplumu tahrip etmektir. Ailenin tahrip edilmesini istemiyorsak annelerimizi eğitmek zorundayız. Bu çerçevede açtığımız bu kursumuzda 48 anne, çeşitli konularda eğitim aldılar. Annelerin eğitimi çocukların eğitimi ve geleceğimizin eğitimidir. Çocuk eğitiminde en iyi nasihat iyi örnektir, iyi eğitilmiş bir annedir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, anneler de bu geleceği şekillendiren saygıdeğer kişilerdir. Bugün bu vesile ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Zaten birazdan kendileri nasıl bir eğitim aldıklarını, duygularını, düşüncelerini, sizlerle paylaşacaklar. Bu vesileyle bugün bu anlamlı programı düzenleyen Kurs Öğretmenimiz Meryem Yılmaz olmak üzere, kursta eğitim alan kursiyerlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm katılımcılara saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
Ensari'nin konuşmasının akabinde kısa konuşmalar yapan kursiyerler, edindikleri deneyimleri aktardılar.
 
Kurs ile edindikleri deneyimlerin gerek kendilerince gerekse aile bireyleri tarafından fark edildiğini belirten kursiyerler, kendilerinde bulunan eksikliklerin farkına vardıklarını söylediler.
 
Program sertifikaların verilmesi ve yapılan mahalli yemek ikramıyla son buldu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
avcı (@Misafir_5512)
24 Haziran 2011 Cuma 15:58
her şey güzel de kardeşim şu eğitimi veren gariban eğitimcilerin neden isimleri yazılmıyor.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın