KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2025 Salı
°C

Ensari: ödenek sorunu halledilmeli

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı ziyaret eden Memur-Sen Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Ensari, ödenek sorununun halledilmesi gerektiğini vurguladı

Ensari: ödenek sorunu halledilmeli
23 NİSAN 2008 ÇARŞAMBA 09:50
0
1056
0
AA aa
Bingöl Memur-Sen Yönetim Kurulu ve Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari, göreve yeni başlayan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileğinde bulundular. 
Üniversitenin acilen çözülmesi gereken sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman Ensari, üniversitenin şuanda bir binasının dahi olmadığını belirterek, şunları kaydetti.
“Yüksek okul olarak kullanılan bina Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olup Haziran ayında Milli Eğitime devredilmesi gerekiyor. Ziraat Fakültesi inşaatının bitirilmesi için ilgili şirkete gerekli olan 600 bin YTL'lik ödemenin yapılması gerekiyor. Ödenek temin edilmezse, Üniversitemiz ortada kalacak. Ancak Maliye Bakanlığı ödenekleri 12 aya yaydığı için, üniversite için ayrılan ödeneğin 600 bin YTL'lik kısmının bir defada ödenmesi gerekiyor. Bunun için de siyasi destek gerekiyor. Bingöl Üniversitesi, Bingöl'ün yarınıdır,  istikbalidir,  ortak geleceğidir. Bu nedenle üniversitenin sorunları bir an evvel giderilmelidir. Sivil toplum örgütleri de, üniversitenin içinde bulunduğu sorunları sürekli gündeme getirerek kamuoyunun üniversite konusundaki duyarlılığını arttırmalıdır”
Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş'ı da sorunların çözümü noktasında yalnız bırakmamak gerektiğini belirten Ensari, Rektör Yardımcısına, sorumluluk makamında bulunan herkesin, siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin, tüm kurumların ve Bingöl halkının destek vermesi gerektiğini söyledi.
 

 

 

 

 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın