KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Er gilad'a karşı 1000 filistinli

İsrail, Hamas'ın elinde esir olan askerine karşı aralarında El Fetih lideri Mervan Barguti'nin bulunduğu Filistinli mahkumları serbest bırakmayı kabul etti...

Er gilad`a karşı 1000 filistinli
09 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ 08:42
0
1037
0
AA aa
Türkiye'nin serbest bırakılması için yoğun çaba gösterdiği bildirilen, İsrailli er Gilad Şalit konusunda anlaşmaya varıldığı öne sürüldü. Londra'da Arapça yayınlanan El Hayat gazetesi, söz konusu anlaşma ile, İsrail'in, er Gilad'ın karşılığında aralarında El Fetih lideri Mervan Barguti'in de bulunduğu bin Filistinli'yi iade etmesi öngörülüyor.
El Hayat gazetesi, haberinde Hamas'in ellindeki er Gilad'ın serbest bırakılması amacıyla İsrail, cezaevinde tuttuğu El Fetih lideri Mervan Barguti'nin iadesini de öngören bir anlaşmayı kabul etti.
Anlaşmaya göre, Barguti, İsrail'in Gilad'ın karşılığında serbest bırakacağı bin Filistinli tutuklu arasında bulunuyor. Buna karşın gazete, İsrail'in, Filistin Kurtuluş Cephesi lideri Ahmet Saadat'ı iade etmeyi reddettiğini de yazdı.
El Hayat ayrıca, İsrail'in, Hamas tarafından sunulan listede yer alan 372 tutukludan 350'sini serbest bırakmayı kabul ettiğini de öne sürdü.
Bu arada, İsrail'in büyük gazetelerinden Haaretz, El Hayat'ın haberine dikkat çekerken İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, erin serbest bırakılmasını sağlamak için büyük bir çaba gösterildiğini doğruladığını da belirtti.
Ancak Gazete, Cumartesi günü üst düzey bir İsrailli siyasi kaynağın, Gilad konusunda henüz bir karar olmadığını belirtirken bunun başlıca nedeninin ise, Hamas'ta bu konuda ortak bir pozisyon sağlanması gerekliliğine işaret ettiğine de dikkat çekti.

haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın