KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Erbakan: 'Bingöl, 14 Mayıs'ta 7'li masaya gereken cevabı verecek'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bingöl mitinginde millet ittifakına yüklendi! 'LGBT'ye karşı olmak nefret suçudur, insanlık suçudur. Kimse LGBT'ye karşı duramaz' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? 'Ayasofya'yı iktidar olunca yeniden müze yapacağız' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? Elbette ki çıkmayacak. Bingöllüler 14 Mayıs'ta sandıkta 7'li masaya gereken cevabı en güzel şekilde verecek inşallah'

Erbakan: `Bingöl, 14 Mayıs`ta 7`li masaya gereken cevabı verecek`
05 MAYIS 2023 CUMA 17:42
350
3327
0
AA aa

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimleri kapsamında partisinin Bingöl'de düzenlediği mitinge katıldı. Genç Caddesi üzerinden toplanan kalabalığa ilk olarak adaylar, akabinde Erbakan seslendi.

Buyankara; “Hep beraber başaracağız”

Milletvekili Adayları Ersoy Öten ve İsmail Yeter'in ardından halka hitap eden Yeniden refah Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı M.Ziya Buyankara; “Bingöl'ün bir evladı olarak, 40 yıllık bir tecrübe birikimiyle milletvekili genel seçimler için milletvekili adayı olarak karşınıza çıktım. Bizler, siyaseti hizmet aracı olarak görüyoruz. 14 Mayıs'ta sandığa bir kâğıt parçası atmıyoruz. Atacağınız her oy, kutsaldır. Biz o kutsal oylara saygılı olacağız, onlara layık olacağız. Onlarla, harama, yalana talana bulaşmayacağız. Dürüst olacağız” dedi.

“Bingöl'ün büyük bir değişime ihtiyacı var. Liyakat, adalet ve dürüstlük gibi bizi insan ve Müslüman kılan değerleri seçerek, ilimizde değişimi hep birlikte sağlayacağız” diyen Buyankara, şöyle devam etti;

“Bingöllü hemşehrilerim olarak çok oy kullandınız. Bazı vekilleri üçer defa, kimilerini ikişer defa, birer kez seçtiniz ama hiçbir şey değişmedi. Bu sefer de Bingöl'ün öz evladı olarak bize oy verin. Biz, değişmesi gerekeni değiştirelim, dürüstlüğü getirelim, adaleti getirelim, doğruyu, hakkı, hakkaniyeti getirelim. Bizim anlayışımızda suistimal ve ayrımcılık olmayacaktır. Bizim anlayışımızda sömürü, yalan ve talan da olmayacaktır. Bizim anlayışımızda dürüstlük, adalet hak ve hukuka saygı, mazlumun hakkı korunacaktır, Oyun emanet olduğunu biliyoruz. Eğer Allah nasip eder de seçilir ve Meclis'e gidersek, şehrimizde yüz tutmaya, yok olmaya başlamış hak, adalet, liyakat gibi kavramları sonuna kadar el üstünde tutacağız ve Bingöl'ün problemlerini tespit edip tek tek çözeceğiz.”

Erbakan, Cumhur İttifakına katılım gerekçesini açıkladı

Konuşmaların ardından toplanan kalabalığa seslenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, CHP ve Millet ittifakına yüklendi.

“CHP zihniyeti demek devalüasyon demektir, yokluk demektir, kıtlık demektir, ekonomik kriz demektir. 28 Şubat zihniyetinin devamı olan bu 7'li masaya Bingöllü kardeşlerim geçit vermeyecek inşallah” diyen Erbakan, Türkiye'nin yeniden 28 Şubat'ın karanlıklarına dönmesine Bingöllülerin müsaade etmeyeceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi olarak seçimler öncesinde stratejik bir karar aldıklarını ifade eden Erbakan, Cumhur İttifakına katılımlarının gerekçesini ise şöyle özetledi;

“Ülkemizin, milletin inancıyla, değerleriyle, tarihiyle kavgalı olan, LGBT'ye destek olan, 5-6 yaşındaki çocuklara Kur'an öğretilmesine çağdışılık diyen, 7'li masanın ve CHP'nin zihniyetine teslim edilmemesi için seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giriyoruz.”

Erbakan; “Kimse LGBT'ye karşı duramaz” diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı?"

Millet ittifakına LGBT sapkınlığı üzerinden eleştirilerini sürdüren Erbakan; “Bingöllüler, Bingöl'ün imanlı evlatları, Zaza kardeşlerim, Kürt kardeşlerim, ‘LGBT Türk aile yapınasına zarar vermez, gayet normal bir şeydir' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? ‘Eşcinsel evlilikler normaldir, herkesin kendi tercihidir' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? ‘LGBT'ye karşı olmak nefret suçudur, insanlık suçudur. Kimse LGBT'ye karşı duramaz' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? ‘Ayasofya'yı iktidar olunca yeniden müze yapacağız' diyenlere Bingöl'den oy çıkar mı? Elbette ki çıkmayacak. İnşallah Bingöllüler 14 Mayıs'ta gerekeni yapacak ve sandıkta 7'li masaya gereken cevabı en güzel şekilde verecek. Başörtüsüne anayasal güvence getirilmesine laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkan, 28 Şubat zihniyetinin devamı olan bu 7'li masaya Bingöllü kardeşlerim geçit vermeyecek inşallah. Türkiye'nin yeniden 28 Şubat'ın karanlıklarına dönmesine Bingöllüler müsaade etmeyecekler inşallah” dedi.

“CHP zihniyeti devalüasyon, yokluk, kıtlık, ekonomik kriz, fakirlik demektir”

Ekonomik sıkıntılar karşısında bir dizi tedbirler öne süren CHP'nin iktidar olması durumunda ülkeyi çok daha kötüye götüreceğini vurgulayan Erbakan; “Diyorlar ki efendim ahlak, maneviyat, başörtüsü bunları anlatıyorsun ama ekonomik sıkıntılar var, işsizlik var, çiftçi, küçük esnaf sıkıntıda, enflasyon var 7'li masa söylüyor bunları. İyi bunları söylüyorsun da, evet bunlar var ama bunları sen mi çözeceksin Allah aşkına? Siz bu ülkede CHP zihniyetinin iktidarında ekonominin düzlüğe çıktığını hiç gördünüz mü hayatınızda? Çıkmaz. CHP zihniyeti demek devalüasyon demektir, yokluk demektir, kıtlık demektir, ekonomik kriz demektir, fakirlik demektir. 70 senelik CHP'nin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ekonomiyi düzeltmeleri asla ve asla mümkün değildir. Çok daha beter hale getirirler. Zaten sorduğun zaman ne diyor, ekonomiyi nasıl çözeceksin dediğin zaman, efendim İngiltere'den, Londra'dan borç getireceğim, bu borçla çözeceğim diyor. Biz zaten borçtan kurtulmaya çalışıyoruz, sen 300 milyar dolar daha borç getiriyorsun. Bu borcun faizi geri ödemesi zamla, vergiyle milletin sırtına yüklenecek. Eski ekonomiden sorumlu olan zat ne diyor, düşük faizle çok hızlı bir şekilde bol miktarda kredi alacağım, borç alacağım böylece ekonomiyi idare edeceğim diyor. Borç ve faizden başka bir şey söyledikleri var mı Allah aşkına. Bunlar ekonomiyi falan düzeltemez” şeklinde konuştu.

Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep TAyyip Erdoğan'a, milletvekili seçiminde de yeniden Refah Partisi'ne oy istedi. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın