Bingöl'de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, hükümete çağrıda bulundu ve ekonomide takip edilen yolun yanlış olduğunu vurguladı! 'Borca, faize, vergiye dayalı zamma dayalı bir ekonomi modeli, bu milletin suyunu çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor' diyen Erbakan, yapılması gerekenleri de sıraladı!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ‘teşekkür' ziyaretleri ve partisinin düzenlemiş olduğu birtakım programlar çerçevesinde Bingöl'e geldi. İlk olarak Solhan ilçesine giden Erbakan, burada esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.
Daha sonra Bingöl merkeze gelen Erbakan, Genç Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Ardından Bingöl Belediyesi konferans salonunda vatandaşlara hitap eden Erbakan, Bingöllülere seçimde verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
“Hükümet, hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan aziz milletimizin derdine derman olmalı”
Erbakan; “Türkiye Yeniden Refah Parti'mizin 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy oranına ulaştığı Bingöl'ümüze, Bingöl halkına, Bingöl teşkilatlarımıza teşekkür ziyareti olarak planladık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bingöl'de de ve Türkiye genelinde aziz milletimiz, 14 ve 28 Mayıs'ta devletinin, milletinin, yeni nesillerinin geleceğini düşünerek oy verdi ve Cumhur İttifakı'na destek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçti. LGBT'cilere, dış güçlerin iktidar olması istediği kimselere, 5 yaşındaki çocuğa kuran öğretmek çağ dışılıktır diyenlere, Ayasofya'nın yeniden müzeye dönüşmesi lazım diyenlere, LGBT Türk aile yapısını bozmaz, zarar vermez diyenlere geçit vermedi elhamdülillah. Ancak bütün bunları yaparken ekonomik krizlere göğüs gererek, canını dişine takarak, bu hayat pahalılığına, bu enflasyona rağmen, daha büyük bir tehlikeden korunabilmek için Cumhur İttifakı'na destek oldu, Sayın Cumhurbaşkanımıza destek oldu. Bu noktadan sonra artık yeni kurulan hükümetin hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan bu aziz milletimizin derdine derman olması gerekiyor. Bu aziz milletimizin maddi sıkıntılarından, ekonomik krizden kurtarmak için, alım gücünü, refah seviyesini arttırmak için her türlü gayreti ortaya koyması gerekiyor” dedi.
“Ekonomi modeli yanlış, yapılması gerekenler bellidir”
Erbakan, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Biz Yeniden Refah Partisi olarak mevcut hükümete her fırsatta çağrıda bulunuyoruz. Bugün de yapıcı bir muhalefet anlayışıyla, milletin derdine derman olma isteğiyle doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam ediyoruz. Ve diyoruz ki, ekonomi alanında takip ettiğiniz bu yol yanlıştır. Borca, faize, vergiye dayalı zamma dayalı bir ekonomi modeli, bu milletin suyunu çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor. Yapılması gereken kamuda tasarrufa gidilmesi, mutlaka merkezi hükümet dahil olmak üzere yerel yönetim dahil olmak üzere denk bütçelerin gerçekleştirilmesi, denk bütçenin zorunlu hale getirilmesi. Millet bu ekonomik kriz ile boğuşurken kamuda hiç kimsenin gelirinden fazla gider yapmaya hakkı yoktur. Yapılacaklar bellidir. Denk bütçe yapılacak, havuz sistemi yapılacak, milli kaynak paketleri harekete geçirilecek, buradan elde edilen kaynak da önce millet anlayışıyla işçiye, memura, emekliye, çiftçiye, köylüye, küçük esnafa aktarılacak. Bu adımların atılması için iktidara, hükümete çağrıda bulunuyoruz, inşallah bu adımları biran evvel atarlar. Eğer bunları gerçekleştirmezlerse Yeniden Refah Partimiz, 2028'de iktidara gelecek ve bu adımları birer birer atacak.”
Prof.doktor Necmettin Erbekanın davasını satmış milleti kandırıp imza toplayan bi adama asla oy vermiycegiz hadi ordan hadi ordan bu ilde sana oy yok sendense erdal arıkana razıyız.
En buyuk hataniz onlara destek olmaniz. Birakin bu muhalif oyunlarini. Meclis yemekhanesinde neredeyse bedavaya yiyip içip karşılıklı kahkahalar eşliğinde sohbet edenler, milletin karşında tiyatro oynuyor. Çelişkiler diz boyu
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın