KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Erbakan: 'Biz sadaka dağıtalım diye gelmiyoruz!'

Partisinin 3. Olağan İl Kongresi için geldiği Bingöl'de hükümete yüklenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan: 'Biz bunlar gibi milleti fakirleştirip sonra sadaka dağıtalım diye gelmiyoruz. Biz, bu ülkede fakirliği ortadan kaldıracağız diye geliyoruz.'

Erbakan:
14 NİSAN 2025 PAZARTESİ 01:48
8
1806
5
AA aa

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Partisinin 3. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Bingöl'e geldi. Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kongre, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cihat Hatısaru'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Yeniden Refah Partili Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın da selamlama konuşması yaptığı kongrede partililere hitap eden YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ilk girdikleri seçimde 5 milletvekili çıkardıklarını, belediye seçimlerinde ise Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olduklarını ve 63 belediyeyi kazandıklarını ifade etti.

MİLLET DEĞİŞİM İSTİYOR!

Yeniden Refah Partisi'nin 640 bin üye sayısıyla bugün en fazla üyesi bulunan üçüncü parti konumunda olduğunu belirten Erbakan, üye sayısını 2024 yılında 257 bin artırdıklarını söyledi.

Milletin artık değişim istediğini belirten Erbakan, 640 bin üye sayısını 1 milyon 640 bine çıkaracaklarını ve iktidar olacaklarını söyledi.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ!

Konuşmasında hükümete yüklenen ve ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Erbakan, AK Parti'nin iktidara gelirken yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğinin sözünü verdiğini ifade edip şunları söyledi;

“Yoksulluğu ortadan kaldıracağız dediler. Bugün asgari ücret 22 bin 100 lira, emekli maaşı 14 bin 469 lira, açlık sınırı 23 bin lira, yoksulluk sınırı 80 bin lira sınırına dayandı. Dört kişilik bir ailenin kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyacını karşılayabilmesi için aylık gelirinin 80 bin lira olması lazım. Bu hesaba göre bugün Türkiye halkının yüzde 80'i yoksul. Ayrıca asgari ücrete, emekli maaşına bakınca hangi sonuca varıyoruz; Türkiye'de halkın yüzde 45'i açlık sınırının altında gelire sahip. Neden aç kalmıyor, sosyal yardımlar var, sadaka var, zekât var, akraba desteği var, onun için ayakta kalıyor. İşte 23 senenin sonunda geldiğimiz nokta bu. Vatandaşların bankalara olan borçları 6 milyar liradan 4,2 trilyon liraya çıkmış. Yani 85 milyon insanın bankalara olan borcu AK Parti döneminde 700 misli artmış. Çiftçinin borçları 2,5 milyar liradan 1 trilyon lirayı aşmış, yani 400 misli artmış. Çiftçisiyle, köylüsüyle, emeklisiyle, memuruyla, işçisiyle 85 milyon insan boğazımıza kadar borca batmışız. Hani yoksulluğu bitirecektiniz? 2024 yılında karşılıksız çeklerin tutarı, 2023 yılına göre üç misli artmış. Yoksulluğu da yolsuzluğu da yasakları da ortadan kaldıramadıklarını görüyoruz. Biz bunlar gibi milleti fakirleştirip sonra sadaka dağıtalım diye gelmiyoruz. Bunlar gibi kömür erzak dağıtalım diye gelmiyoruz. Biz, bu ülkede fakirliği ortadan kaldıracağız diye geliyoruz. Devletin görevi hayır hasenet faaliyeti yapmak değildir. Onu vakıflar yapar, STK'lar yapar, vatandaşlar yapar! Devletin görevi vatandaşın alım günü ve refah seviyesini arttırmaktır. Biz inşallah bunu yapacağız.”

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cihat Hatısaru güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114135)
16 Nisan 2025 Çarşamba 11:10
Akpartili encümen değil mi Nihat bey burada daha çok görünüyor fikrimce arkadaşlar ile faydası olan herkese hemşehrilerimize selamlar gonlden
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114128)
16 Nisan 2025 Çarşamba 08:06
Aman yarabbi aynı aileden 4 kişiyi genç belediyesinin işe aldığını duydum. İçlerinde muhtaç varsa aynı aileden en fazla bir kişi işe alınmalıydı. Ne diyem seçimlerde uçan kuşa söz verirseniz olacağı budur..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114112)
15 Nisan 2025 Salı 08:03
Sadaka dagitmiyorsunuz ancak bos laf dagitiyorsunuz. Ak partinin destegi ile meclise girersin sonrada arkada bicaklarsin, bumu sizin guveniyetiniz. Rahmet Erbakan hocanin oglu olabilirsin ama tirnagi bile olamazsin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114087)
14 Nisan 2025 Pazartesi 09:01
Genç beldiyesin de de akraba desteği var bir bakta son zamanda belediyeye alınan personelleri bir araştırınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114103)
15 Nisan 2025 Salı 00:50
@Misafir Kullanıcı Hemşehrim, araştırıp konuşmak varken konforlu alandan ölçüp dartmadan kelam ediyorsunuz. Genç belediyesinde bir tane akraba alımına rastlayamazsınız. Kaldı ki akrabalarının % 99 üniversite mezunu çeşitli kurum ve kuruluşlarda mühendis, doktor, öğretmen vb. görevlerde ya da özel sektörde mesleğini icra ediyor.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın