KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Erdoağan'a ispanya'dan ödül

İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk yönetiminin başkenti Sevilla, Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği 'önemli rolü' nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ödüllendirdi.

Erdoağan`a ispanya`dan ödül
20 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 22:20
0
1567
0
AA aa

Sevilla Belediye Başkanı Alfredo Sanchez Monteseirin, bu yıl altıncısı verilen 'Sevilla, Nodo entre Culturas' (Sevilla, Kültürler Arasındaki Bağ) ödülünün Başbakan Erdoğan'a verilmesinin kararlaştırdığını açıkladı.

AA muhabirine konuşan Monteseirin, 'Sevilla Doğu-Batı İlişkileri Vakfı'nın seçkin kişilerden oluşan juri üyelerinin, 'Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rol, uluslararası güvenlik ve barışın sağlanmasına katkıları, uluslararası çatışmaların çözümünde işbirliğini ve halklar arasında dostluk ilişkilerini geliştirmesinden dolayı' bu yılki ödüle Başbakan Erdoğan'ı layık gördüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın ödüllendirildiğine ilişkin resmi yazıyı bugün Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat'a veren Belediye Başkanı Monteseirin, Şubat sonunda Madrid'de yapılacak İspanya-Türkiye hükümetlerarası zirvesinden bir gün önce Erdoğan'ın Sevilla'ya gelmesi ve ödül töreninin düzenlenmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

'Sevilla, Nodo entre Culturas' ödülü geçen yıllarda eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan'a, UNICEF'in iyi niyet elçisi Mia Farrow'a ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradei'ye de verilmişti.

Başbakan Erdoğan'a ödül olarak, sanatçı Ben Jessef'e ait orijinal bir heykelcik ile 30 bin ABD Doları para verilecek.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın