KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mart 2026 Pazar
°C

Erdoğan, bir türlü bitmeyen Çirişli için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl-Erzurum yolunda özellikle kış aylarında ciddi sıkıntıların yaşandığı bölge olarak bilinen ve 2017'den buyana bir türlü tamamlanamayan Çirişli Tüneli'nin 2026'da tamamlanacağını açıkladı.

Erdoğan, bir türlü bitmeyen Çirişli için tarih verdi
16 ARALIK 2024 PAZARTESİ 01:57
6
4928
1
AA aa

2017 yılında ihale edilip sözleşmesi 23 Ağustos 2017'de imzalanarak çalışmalarına başlanan ve konumu itibariyle özellikle kış aylarında ciddi sıkıntıların yaşandığı Bingöl-Erzurum yolu üzerindeki 2400 rakımlı Çirişli Geçidindeki tünelin yapımı yılan hikayesine döndü.

Karadeniz'i Erzurum ve Bingöl üzerinden Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne bağlamanın hedeflendiği 4 bin 750 metrelik çift tüp geçişli toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki Çirişli Tüneli'nin yapımı, aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı.

Toprak kayması ve zemin problemleri nedeniyle uzadığı belirtilen projenin tamamlanmasına ilişkin son açıklama, AK Parti Erzurum İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Çirişli Tüneli'ni 2026 yılında tamamlıyoruz

Erzurum'da yapılan yatırımları anlatırken ulaşım yatırımlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “19 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesine 571 kilometre daha ilave ederek toplamda 620 kilometreye ulaştık. Pirinkayalar Tüneli'ni tamamlayıp hizmete aldık. Erzurum ayrımı İspir yolunu ve güzergahtaki Dallıkavak Tüneli ile Kırık Tüneli ve bağlantı yollarını, Aşkale Maden Yolu'nun Olur-Ardanuç yolunu ve Köprüköy Hınıs ayrımı Karayazı Elmalıdere Tutak yolunu 2025 yılını tamamlıyoruz. Kop Dağı Tüneli ve Erzurum Aziziye ayrımı Çat Karlıova Bingöl yolu ile güzergahtaki Çirişli Tüneli'ni 2026 yılında tamamlıyoruz. Palandöken Lojistik Merkezini şehrimizin yatırım hanesine yazdırdık. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren projesinin etüt proje çalışmalarına devam ediyoruz. Alvar barajı ile çeşitli gölet ve sulama tesislerinden oluşan toplam 15 yatırımımıza dair çalışmalarımız sürüyor. Bu hizmetlerimiz inşallah artarak devam edecek” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112736)
16 Aralık 2024 Pazartesi 13:48
Yıl 2025 Diyarbakır yolu halen tek şerit olan kısım var
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın