KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Erdoğan, bir türlü bitmeyen Çirişli için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl-Erzurum yolunda özellikle kış aylarında ciddi sıkıntıların yaşandığı bölge olarak bilinen ve 2017'den buyana bir türlü tamamlanamayan Çirişli Tüneli'nin 2026'da tamamlanacağını açıkladı.

Erdoğan, bir türlü bitmeyen Çirişli için tarih verdi
16 ARALIK 2024 PAZARTESİ 01:57
6
3260
1
AA aa

2017 yılında ihale edilip sözleşmesi 23 Ağustos 2017'de imzalanarak çalışmalarına başlanan ve konumu itibariyle özellikle kış aylarında ciddi sıkıntıların yaşandığı Bingöl-Erzurum yolu üzerindeki 2400 rakımlı Çirişli Geçidindeki tünelin yapımı yılan hikayesine döndü.

Karadeniz'i Erzurum ve Bingöl üzerinden Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne bağlamanın hedeflendiği 4 bin 750 metrelik çift tüp geçişli toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki Çirişli Tüneli'nin yapımı, aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı.

Toprak kayması ve zemin problemleri nedeniyle uzadığı belirtilen projenin tamamlanmasına ilişkin son açıklama, AK Parti Erzurum İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Çirişli Tüneli'ni 2026 yılında tamamlıyoruz

Erzurum'da yapılan yatırımları anlatırken ulaşım yatırımlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “19 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesine 571 kilometre daha ilave ederek toplamda 620 kilometreye ulaştık. Pirinkayalar Tüneli'ni tamamlayıp hizmete aldık. Erzurum ayrımı İspir yolunu ve güzergahtaki Dallıkavak Tüneli ile Kırık Tüneli ve bağlantı yollarını, Aşkale Maden Yolu'nun Olur-Ardanuç yolunu ve Köprüköy Hınıs ayrımı Karayazı Elmalıdere Tutak yolunu 2025 yılını tamamlıyoruz. Kop Dağı Tüneli ve Erzurum Aziziye ayrımı Çat Karlıova Bingöl yolu ile güzergahtaki Çirişli Tüneli'ni 2026 yılında tamamlıyoruz. Palandöken Lojistik Merkezini şehrimizin yatırım hanesine yazdırdık. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren projesinin etüt proje çalışmalarına devam ediyoruz. Alvar barajı ile çeşitli gölet ve sulama tesislerinden oluşan toplam 15 yatırımımıza dair çalışmalarımız sürüyor. Bu hizmetlerimiz inşallah artarak devam edecek” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112736)
16 Aralık 2024 Pazartesi 13:48
Yıl 2025 Diyarbakır yolu halen tek şerit olan kısım var
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın