KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Erdoğan bursalı tramvayı inceledi galeri

Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projeler doğrultusunda tasarlanan tramvayların üretim atölyelerinde incelemelerde bulunurken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Erdoğan bursalı tramvayı inceledi galeri
07 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 08:46
0
1739
0
AA aa

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kongre Merkezi ile birlikte çeşitli yatırımları hizmete açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projeler doğrultusunda tasarlanan tramvayların üretim atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde Bursa'da başlatılan ve Durmazlar Makine tarafından üretilen yerli tramvay vagonunu üretim sahasında inceledi.

Başbakan Erdoğan, kendi kullandığı mini araçla Durmazlar Makine üretim tesislerine geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın'dan tramvay üretimi ile ilgili teknik bilgiler alan Başbakan Erdoğan, Bursa'da üretimi yapılan yerli tramvay çalışmalarını başarılı bulduğunu söyledi.

Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik de üretim tesislerini gezen Başbakan Erdoğan'a çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra da Durmazlar Makine çalışanlarıyla bir araya gelen Başbakan Erdoğan, kendisine verilen Bursaspor atkısını takarak, Bursaspor'a verdiği desteği gözler önüne serdi. Durmazlar Makine personeli, Başbakan Erdoğan'a tezahürat ederek, sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar'ın da aralarında bulunduğu heyetle üretilen Bursa markalı ilk vagonun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Durmazlar Makine bünyesinde üretimi devam eden tramvay, 72 oturan ve 205 ayakta yolcu olmak üzere 277 yolcu kapasiteli, 5 kabinli çelik kasa, 4 mafsallı esnek tip, renkli cam, alev korumalı kompozit kaplamalı klimalı olarak üretiliyor.

Tramvayın ilk vagonunun Kasım ayı sonunda Adapazarı'ndaki test raylarında teste alınacağı bildirildi.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın