KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Erdoğan: deniz baykal dersini alsın

Erdoğan, üst kimlikle ilgili sözlerine yapılan eleştirilere, 'tek bayrak, tek vatan, tek milletiz' diye yanıt verirken, CHP'nin sitesinde tek bir 'Türk milleti' ifadesi geçmediğini söyledi.

Erdoğan: deniz baykal dersini alsın
26 KASIM 2005 CUMARTESİ 21:25
0
3375
0
AA aa
Kimse bu ülkede ayrılık tohumları atmasın, bölücülük yapmaya kalkışmasın” diyen Erdoğan “Biz tek vatan, tek bayrak, tek milletiz, olay budur” diye konuştu. Başbakan ayrıca, Kürt sorunu ifadesinin kendisinden önce başka siyasiler tarafından da kullanıldığını söyledi ve “Tayyip Erdoğan ifade edince mi bir şey oluyor” diye sordu.

Başbakan Erdoğan, Samsun'da düzenlenen kente doğal gaz verilmesi ve doğalgaz meşalesinin yakılması törenininde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verirken. muhalefet lideri Baykal'a da yüklenmeyi ihmal etmedi ve kendisine ders verilmesini istedi.

"ANNENİZ BABANIZ İYİ BİLİR"
Hükümet olarak yaptıkları icraatları anlatan Erdoğan, daha sonra sözü CHP ve Baykal'a getirdi. Baykal'ın Enerji Bakanlığı günlerini isim vermeksizin anımsatan Erdoğan, "Yahu siz hayatınızda taş üstüne taş koydunuz mu siz?
Bunlara sorun: Taş üstüne taş koydunuz mu? Büyükleriniz çok daha iyi bilir. Bilirsiniz bunların geçmişinde devlet dairelerinde paltoyla hizmet veren o bakanlar dönemini unutmayın, o günleri yaşadık, akaryakıt kuyruklarında neler çektiğimizi anneleriniz babalarınız iyi bilir. O dönemin bakanlarını anneniz babanız çok iyi bilir" diye konuştu.

"BAYKAL DERSİNİ ALSIN"
Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'ye gezip geldiğini, orada yaptığı konuşmalardan bazılarının rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türk Milleti ifadesini kullanmaktan çekindiğimi ifade ediyor Baykal. Çok açık net söylüyorum, benim bütün konuşmalarımın televizyon kayıtları var. Şunu bir defa Baykal'ın çok iyi bilmesi lazım, bana bir defa Türk Milleti demenin dersini vermesin. Onun dersini bir alın, dersini alsın. Ve çok daha ilgincini söylüyorum. CHP'nin internet sitesini inceledi uzman arkadaşlar, tek bir kez bile Türk Milleti ifadesi geçmiyor" diye konuştu.

"ARTIK SUS"
Samsun'a her gelişinde kentin gelişimine özen gösterildiğini gördüğünü, AKP'nin verdiği sözleri tuttuğunu, ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bakınız AB yolunda ciddi adımlar attık. Bu yola çıktığımızda da çok şey söyleniyordu, 'yapılamaz, olamaz' deniliyordu. Oldu mu, oldu. Ama son anlarda şimdi yine başladılar 'bu müzakere süreci bitmez' diye. Artık sus. Kopenhag ve Maastricht kriterlerinde ne varsa onu yapacağız bunun dışında bir şey isteyemez kimse.
Eğer AB siyasi değerler bütünüyse Türkiye'yi arasına almak durumundadır. Eğer değilse o zaman Hristiyanlar kulübü olur.
Biz medeniyetler arası ittifaka güç katalım istedik" şeklinde konuştu.

"EVET TÜRKİYE'Yİ PAZARLAYACAĞIZ"
"Bugün İspanya'ya gidiyorum ve medeniyetler ittifakı toplantısını bugün başlatıyorum" diyen Erdoğan, yarın Mayorka, öbür gün Barselona'da olacağını söyledi. Erdoğan, "Ve bu süreci böylece başlatıyoruz. Durmak yok. Geleceğiz bir kaç gün sonra kalkacağız ta Avustralya'ya gideceğiz. Oradan Yeni Zelanda'ya geçeceğiz. Bazıları kabul etmiyor evet Türkiye'yi pazarlayacağız, Türkiye'yi pazarlayacağız.

Bilmeyenler anlamayanlar var, size söylüyorum bu konuda maalesef çağı yakalayamayanlar var. Öğrenecekler merak etmeyin, sabırlı olun" dedi.
Türkiye'nin bir huzur ülkesi olacağını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin kardeşlik iklimini bozmaya kimse muktedir olamayacaktır. Biz bu Cumhuriyeti bu devleti Samsun'dan yola çıkarak kurduk. Biz Urfa'da, Çanakkale'de ağır bedeller ödedik ve yeniden varolduk. Günümüz kutlu geleceğimiz aydınlık olsun" şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra alanı dolduran halkla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana herşey 'sizi' hatırlatıyor" şarkı sözlerini söyledi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın