KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Erdoğan: deniz baykal dersini alsın

Erdoğan, üst kimlikle ilgili sözlerine yapılan eleştirilere, 'tek bayrak, tek vatan, tek milletiz' diye yanıt verirken, CHP'nin sitesinde tek bir 'Türk milleti' ifadesi geçmediğini söyledi.

Erdoğan: deniz baykal dersini alsın
26 KASIM 2005 CUMARTESİ 21:25
0
1432
0
AA aa
Kimse bu ülkede ayrılık tohumları atmasın, bölücülük yapmaya kalkışmasın” diyen Erdoğan “Biz tek vatan, tek bayrak, tek milletiz, olay budur” diye konuştu. Başbakan ayrıca, Kürt sorunu ifadesinin kendisinden önce başka siyasiler tarafından da kullanıldığını söyledi ve “Tayyip Erdoğan ifade edince mi bir şey oluyor” diye sordu.

Başbakan Erdoğan, Samsun'da düzenlenen kente doğal gaz verilmesi ve doğalgaz meşalesinin yakılması törenininde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verirken. muhalefet lideri Baykal'a da yüklenmeyi ihmal etmedi ve kendisine ders verilmesini istedi.

"ANNENİZ BABANIZ İYİ BİLİR"
Hükümet olarak yaptıkları icraatları anlatan Erdoğan, daha sonra sözü CHP ve Baykal'a getirdi. Baykal'ın Enerji Bakanlığı günlerini isim vermeksizin anımsatan Erdoğan, "Yahu siz hayatınızda taş üstüne taş koydunuz mu siz?
Bunlara sorun: Taş üstüne taş koydunuz mu? Büyükleriniz çok daha iyi bilir. Bilirsiniz bunların geçmişinde devlet dairelerinde paltoyla hizmet veren o bakanlar dönemini unutmayın, o günleri yaşadık, akaryakıt kuyruklarında neler çektiğimizi anneleriniz babalarınız iyi bilir. O dönemin bakanlarını anneniz babanız çok iyi bilir" diye konuştu.

"BAYKAL DERSİNİ ALSIN"
Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'ye gezip geldiğini, orada yaptığı konuşmalardan bazılarının rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türk Milleti ifadesini kullanmaktan çekindiğimi ifade ediyor Baykal. Çok açık net söylüyorum, benim bütün konuşmalarımın televizyon kayıtları var. Şunu bir defa Baykal'ın çok iyi bilmesi lazım, bana bir defa Türk Milleti demenin dersini vermesin. Onun dersini bir alın, dersini alsın. Ve çok daha ilgincini söylüyorum. CHP'nin internet sitesini inceledi uzman arkadaşlar, tek bir kez bile Türk Milleti ifadesi geçmiyor" diye konuştu.

"ARTIK SUS"
Samsun'a her gelişinde kentin gelişimine özen gösterildiğini gördüğünü, AKP'nin verdiği sözleri tuttuğunu, ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bakınız AB yolunda ciddi adımlar attık. Bu yola çıktığımızda da çok şey söyleniyordu, 'yapılamaz, olamaz' deniliyordu. Oldu mu, oldu. Ama son anlarda şimdi yine başladılar 'bu müzakere süreci bitmez' diye. Artık sus. Kopenhag ve Maastricht kriterlerinde ne varsa onu yapacağız bunun dışında bir şey isteyemez kimse.
Eğer AB siyasi değerler bütünüyse Türkiye'yi arasına almak durumundadır. Eğer değilse o zaman Hristiyanlar kulübü olur.
Biz medeniyetler arası ittifaka güç katalım istedik" şeklinde konuştu.

"EVET TÜRKİYE'Yİ PAZARLAYACAĞIZ"
"Bugün İspanya'ya gidiyorum ve medeniyetler ittifakı toplantısını bugün başlatıyorum" diyen Erdoğan, yarın Mayorka, öbür gün Barselona'da olacağını söyledi. Erdoğan, "Ve bu süreci böylece başlatıyoruz. Durmak yok. Geleceğiz bir kaç gün sonra kalkacağız ta Avustralya'ya gideceğiz. Oradan Yeni Zelanda'ya geçeceğiz. Bazıları kabul etmiyor evet Türkiye'yi pazarlayacağız, Türkiye'yi pazarlayacağız.

Bilmeyenler anlamayanlar var, size söylüyorum bu konuda maalesef çağı yakalayamayanlar var. Öğrenecekler merak etmeyin, sabırlı olun" dedi.
Türkiye'nin bir huzur ülkesi olacağını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin kardeşlik iklimini bozmaya kimse muktedir olamayacaktır. Biz bu Cumhuriyeti bu devleti Samsun'dan yola çıkarak kurduk. Biz Urfa'da, Çanakkale'de ağır bedeller ödedik ve yeniden varolduk. Günümüz kutlu geleceğimiz aydınlık olsun" şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra alanı dolduran halkla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana herşey 'sizi' hatırlatıyor" şarkı sözlerini söyledi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın