KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Erdoğan, israil'e çok sert çıktı

İsrail'in Filistin'e düzenlediği kara harekatı sonrası Türkiye ayağa kalktı.

Erdoğan, israil`e çok sert çıktı
05 OCAK 2009 PAZARTESİ 09:52
0
1232
0
AA aa
Başbakan Erdoğ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin şu anda Orta Doğu ile çok sıkı irtibat halinde olduklarını, bu akşam da Batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, ''Yarın da (bugün) Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Meydandaki vatandaşların ''kahrolsun İsrail'' şeklinde slogan atmaları üzerine Erdoğan şunları söyledi:

''Değerli kardeşlerim şunu unutmayın zulüm ile abat olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde bir çok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz, ama hiç bir zaman hak yerde kalmaz. Er veya geç hak egemen olur. Zira o bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, o savunmasız kadınların, annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır.''

Sorumluluk mevkinde olan ülkelerin çalışmalarını duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Bu diplomasiyle de attığımız adımları iyi düşüneceğiz, tartacağız, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Ve bu şekilde yürüdüğümüz sürece Türkiye tarihi misyonuna uygun olanı yapmış olur'' diye konuştu.

''ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR''

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olarak seçildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2 yıllığına şu anda biz de orada geçici üyeyiz. Ve burada üzerimize düşen neyse bu görevi yapacağız. Şu anda arkadaşlarımız bunun gayreti içindeler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tabi unutmayın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi var. Bunların 10 tanesi geçici üyedir, 5 tanesi daimi üyedir. 5 daimi üyenin veto hakları vardır. Kimdir bu 5 ülke? Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere. Bunların veto yetkisi var. Geçici üyelerin maalesef böyle bir veto yetkisi olmadığı gibi tezlerini kabul ettirme yetkileri de diğerleri kadar ağırlıklı değil. Fakat nedir? Tabii ki bizler de dünyayı dolaşacağız, anlatacağız. İşte önce Orta Doğu'dan başladık. Önce Suriye'ye gittim. Ardından Ürdün'e gittim, Ürdün'de Filistin yönetiminin başındaki Mahmud Abbas'la da görüştüm. Ardından Mısır'a gittim, daha sonra dün Suudi Arabistan'daydım. Ve şu anda bölgeyle çok sıkı bir irtibat halindeyiz. Bu akşam Batılı ülkelerle telefon görüşmelerimiz olacak. Bunları sıcağı sıcağına yürütüyoruz, takip ediyoruz. Ve yarın da Cumhurbaşkanımızla bu konuları enine boyuna tekrar müzakere edeceğiz.

Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Biz öfkeyle kalkanlardan değil, akılla kalkacağız, bilgiyle kalkacağız, tecrübeyle kalkacağız ve ne yapabiliriz, onun adımlarını da ona göre atacağız. Ve bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak tarihi misyonumuzun yüklediği o göreve dayalı olarak da inşallah bu süreci devam ettireceğiz.''


an Antalya'dan çok sert konuştu, 'Er ya da geç hak egemen olacak' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın