KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Erdoğan: kimler yanımızda bilelim

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 30 bin insanını teröre kurban verdiğini belirterek bu konuda verilen mücadelede "Dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz." çağrısı yaptı.

Erdoğan: kimler yanımızda bilelim
27 EKİM 2007 CUMARTESİ 15:34
0
1051
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede, Türkiye'nin şu anda terörle iç içe olan, terörle mücadelesini sürdüren, yaklaşık 30 bin insanını teröre kurban veren, bu işin acılarını çok iyi yaşayan, bilen bir ülke olduğunu, bu konudaki mücadele kararlılığından adım atmasının mümkün olmadığını belirterek, "Dostlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Dünya Bilim ve Sanat Akademisi işbirliğiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen, "Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler Sempozyumu"nun açılışında konuşan Erdoğan, "Farklılıklarda birlik, çoklukta birlik" yaklaşımının, insanlığın üzerinde buluşması gereken bir anlayış olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bunu yakalamamız gerekiyor. Aksi taktirde küresel terör hayatımıza egemen olacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, Orta Doğu, İsrail ve Filistin'de yaşananların sadece bölgeyi değil, bütün dünyayı ilgilendirdiğini ifade ederek, insanlığın "karabasana" teslim olmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünü, 'evet bu terör örgütüdür' diye ifade eden ülkelerin, teröristleri, kalkıp da ülkemize teslim etmemeleri anlaşılır bir yaklaşım değil. Bu samimiyet testini aslında kaybetmektir. Eğer samimi olsalar yapacakları iş, bu teröristleri kendi ülkelerinde barındırmak değil bunları sahibine teslim etmektir. Ama bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi maalesef yapmadı... Ve çok enteresandır, yargıya çıkarıp yargıladıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmanın devamına ve ondan sonra da bu teröristin başka bir Avrupa ülkesine gittiğini ve buradan da, ne yazık ki, Kandil dağlarına geçtiğini görüyoruz."

Erdoğan, geçmişte Türkiye'ye rağmen kurulmak istenen dengelerin nasıl dünyayı tehdit eden patolojik unsurlar haline dönüştüğünün hep birlikte görüldüğünü ifade ederek, "Geçmişten ders almayanlar, bugün de bölgede, Türkiye'ye rağmen birtakım projeleri hayata geçirmenin peşindedir. Buna stratejik ortağımız Amerika da dahildir" dedi.

"Hükümet olarak bizim dış politikada parametremiz düşman üretmek değil, dost kazanmaktır" diyen Erdoğan, geçmişte Türkiye'nin tüm komşularıyla düşmanlığı bulunduğunu ancak şimdi tüm bu ülkelerle dost olunduğunu belirtti.

Rusya'nın bugün Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Ama biz eğer bir yerlerden icazet alacak olursak, bunları yapmamız mümkün değildi. Çünkü bu ülkelere gittiğimiz zaman 'Niçin o ülkeye gidiyorsun?' diye arkadan mektuplar geliyor. Bizim geleceğimizi biz tayin ederiz. Çünkü bu mektupları gönderenlerin hiçbiri kalkıp da bu mektupları bizim menfaatimizi düşünerek göndermiyor. Kendi egemenliklerini teyit etmek için gönderiyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin burada her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu "Gelin şu kan, ölüm dursun" dediğini ama ne yazık ki bu yaklaşımı göremediğini söyledi.

Erdoğan, farklı ulusların teröre yataklık ettiğine de değinerek, "Ülkemizdeki terör örgütü en büyük para kaynaklarını maalesef Türkiye dışından sağlamaktadır ve şu anda Avrupa'da uyuşturucuyu organize eden, uyuşturucunun aktörleri içinde Türkiye'deki terör örgütü vardır. Terör örgütü aslında herhangi bir etnik unsurun, yani bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. Kesinlikle olamaz ve olmamıştır da. Şu an partimin içinde 50'yi aşkın Kürt kökenli vatandaşım var. Bizim öyle bir sorunumuz yok, öyle bir derdimiz yok" dedi.



Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın