KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
24 °C Güneşli

Erdoğan koronavirüsle ilgili sevindiren haberi açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, 'Testte toplamda 410 binin üzerine çıktık. Vaka oranımız hamdolsun aşağı yönlü. Ölüm oranının düşüklüğü bakımından da ön sıradayız. Şu ana kadar taburcu hasta sayımız 5 bine yaklaştı.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan koronavirüsle ilgili sevindiren haberi açıkladı!
14 NİSAN 2020 SALI 08:22
0
1731
0
AA aa

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOKTUR"

Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Dünyayı pençesine alan bu salgının, sağlık, gıda, güvenlik başta olmak üzere etkilerini yakından takip ediyoruz. Ülkemiz uluslararası alanda takdir edilen olumlu yönde ayrışma içerisindedir. Hastalığın tedavilerinde, hastane, doktor, personel, malzeme, ilaç gereç gibi hususlarda iyi durumdayız, hiçbir eksiğimiz yoktur. 

"RAKAM 39 MİLYONA ÇIKACAKTIR"

Ücretsiz maske dağıtımını çeşitli kanallardan sürdürüyoruz. 83 milyonluk bir ülkede böylesine büylük hizmetleri yürütmek kolay değildir. Mutlaka aksaklıklar oluyordur. Önemli olan aksaklığın yokluktan kaynaklanmamasıdır. Pekçok ülkede maske gibi en basit ürünlerin bırakınız tüm vatandaşlara dağıtımını, sağlık personeline temininde zorluk çekiyor. Bu bakımdan hamdedecek bir konumda bulunuyoruz. Her vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulamamız sürüyor. Bugüne kadar eczanelerden dağıtılmak üzere 32 milyon vatandaşımıza sağlık bakanlığı tarafından doğrulama kodu gitmiştir. Bu rakam perşembe günü 39 milyona çıkacaktır. 

"VAKA ORANIMIZ AŞAĞI YÖNLÜ"

Hastalığın seyrinde tadavi için kullanılan kimi ilaçların hammaddesi alınarak ülkemizde üretimi konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Sağlık kuruluşlarımız teşhis, tedavi, yoğun bakım üniteleri olarak salgınla başa çıkacak kapasitededir. 81 ilimizde 240 bin yatağa sahibiz. Avrupa'nın en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi Almanya'da bile bu rakam 30'u bile bulmuyor. Yeşilköy ve Sancaktepe'de biner yataklı iki hastane kuracağımızı ifade etmiştim. Bunların çalışmalarına başladık. Hadımköy'de 100, Derince'de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz. Başakşehir Şehir Hastanemizi ilk kısmını 20 Nisan, ikinci kısmını 15 Mayıs'ta açıyoruz. Pendik Araştırma Hastanesi de hasta kabulüne başlamıştır. Günlük toplam test sayısında dünya sıralamasında en başlardaki grupta yer alıyoruz. Testte toplamda 410 binin üzerine çıktık. Vaka oranımız hamdolsun aşağı yönlü. Ölüm oranının düşüklüğü bakımından da ön sıradayız. Şu ana kadar taburcu hasta sayımız 5 bine yaklaştı.

Türkiye salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başına geliyor. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ülkemizi mücadelede örnek gösteriyorlar. Bizden destek isteyen her ülkenin çağrısına imkanlarımız nispetinde cevap vermeye çalışıyoruz. 

"TEDBİRLERİ SÜREKLİ GÜNCELLİYOR GELİŞTİRİYORUZ"

Acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını duyabiliyorsan insansın, bu söze uygun şekilde elimizdekilerini tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. 34 ülkeye malzeme ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde de bu desteği devam ettireceğiz. İlaç ve ilaç hammaddesi konusunda ülkemize katkı veren dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bilim insanlarımızın ve ilgili kurumlarımızın değerlendirmeleri ışığında aldığımız tedbirleri sürekli güncelliyor, geliştiriyoruz. 

"BAHÇELİ'YE ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Terörle mücadele, afetler ve son olarak koronavirüsle mücadelede başarılarına yakınen şahit olduğumuz sayın bakanımız görevine devam ediyor. Cumhur İttifakı olarak verdiği destekten ötürü sayın Bahçeli'yi şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. 

"İŞTEN ÇIKARMALARIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ"

İstihdamı korumak, emeklimize destek vermek, esnafı ve sanatkarı ayakta tutmak, ünetimi desteklemek için her önlemi alıyoruz. Cumartesi-pazar günü Vefa Sosyal Dayanışma gruplarının nasıl ev ev dolaştıklarını gördünüz. Fırınlarımız kamyonetleriyle nasıl vatandaşlarımıza ulaştığını gördünüz. İstanbul genelinde 350 bin araç bu çalışmalarıyla halka ulaştı. 4,5 milyona yakın vatandaşımıza doğrudan nakit desteği sağladık, sağlıyoruz. 3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçiyoruz. Kısa çalışma ödeneğini devreye soktuk.

Kısa çalışma ödeneğine yapılan 2 milyon başvurunun 700 bini sonuçlandırıldı. Ücretsiz izne çıkarılmış olan çalışanlarımıza da aylık 1170 TL maaş desteği vereceğiz. Esnafımız için önemli olan 25 bin lira limitli ticari kart vasıtasıyla 1,5 milyar liralık ilave kaynakla 67 bin esnafımızın hizmetine sunuldu. İşe devam finansmanı için yapılan başvurular 66 bini aştı. Süreci tamamlanan 35 bin firmaya 30 milyara yakın finansman tahsisi yapıldı. Geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla bu pakete yapılan başvuruların tahsisleri başladı. Kamu bankaları, kurumsal ve ticari işletmelerin yaklaşık 21 milyar liralık borcunu öteleyerek piyasayı rahatlattık. 800 bine yakın vatandaşımızın konut, ihtiyaç, araç kredisi, kredi kartı borcu da talepleri üzerine kamu bankaları tarafından ötelendi. 

"IMF BAŞTA OLMAK ÜZERE HİÇBİR DAYATMAYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Çiftçilerimizi hayvan yetiştiricilerimizi, gıda sektöründe faaliyet yöneten firmaları desteklemek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Hazine'den ekilebilir olan yerleri tarıma kazandırmak için ilgili kuruluşlarımız hazırlıklara başladı. Tarım ve gıda ürünleri sıkıntısından Türkiye'nin etkilenmemesi için tüm tedbirleri alıyoruz. Maalesef özel bankalar bu süreçte hiç de iyi imtihan ermiyor. Üzerlerine düşenleri yapmasını bekliyoruz. IMF programı başta olmak üzere ülkemizi mihnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz.

Hiçbir kesimi sahipsiz bırakmamakta, ortaya çıkan yükü adil bir şekilde paylaşmakta kararlıyız. Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal Harbi'nde çıkardığı Tekalifi Milliye emirlerine milletimiz sahip çıkarak fedakarlık yapmıştı. Bizbize Yeteriz yardım kampanyasına milletimiz aynı asil tavrı gösteriyor. Şu ana kadar 1 milyar 612 milyon lira olmuştur. Buradan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. 

"GÜN BİRLİK OLMA BERABER OLMA GÜNÜDÜR"

Türkiye vefa, adalet, vakar devletidir. Bizim medeniyetimizde insana hizmet için çalışmak, insan hayatı için mücadele etmek mukaddes görevdir. Bugün bu mücadeleyi 83 milyonla birlikte veriyoruz. Yeter ki kurallara uyarak bu dönemi en az kayıpla ve en kısa sürede geride bırakabilelim. Bir süre daha sabredeceğiz ondan sonra hep birlikte felaha kavuşacağız. Gün birlik olmak, bereber olmak ve dayanışma günüdür. Vakur ve onurlu duruşumuzdan taviz vermeme günüdür. Acımızı birlikte kalbimize gömüyor, ümidimizi taze tutuyoruz. Sabrımızı da birlikte zafere dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. 

"EVLATLARIMIZIN IZDIRABI BİZİMDE IZDIRABIMIZDIR"

Sizlere evde kalın, sabreden kurallara uyun derken nasıl zorluklarla karşı karşıya bulunduğunuzu elbette biliyoruz. Evinden çıkamayan, parka gidemeyen yavrularımızın gözündeki üzüntü elbette yüreğimizi burkuyor. Evlatlarımızın ızdırabı bizim de ızdırabıdır. Namazını camide kılamayan, dostlarıyla kahvehanede sohbet edemeyen vatandaşlarımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır.

Doğuma hayırlı olsuna gidemeyen, cenazeye katılamayan vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Okulundan, işinden, arkadaşlarından, spor salonlarından, arkadaşlarıyla buluşma mekanlarından uzak kalan gençlerimizin yaşadığı zorluyu çok iyi biliyorum. Her vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Az kaldı. Atalarımızın dediği gibi kara gün kararıp kalmaz. Bu kara günler sadece bizim değil bütün dünyanın kara günüdür. 

"FEDAKARCA ÇALIŞAN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Gündelik hayatımızın, sıradan hayatımızın nasıl bir nimet olduğunu hep birlikte müşahade ediyoruz. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hasta olan vatandaşlarıma Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum. Sağlık personeline, ulaşım, günlük ihtiyaç gibi alanlarda fedakarlıkla çalışan herkese şahsım, ailem, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Üretim ve istihdamın sürmesi için herkese teşekkür ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Kalın sağlıcakla.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın