KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Erdoğan: kudüs'te israil'i izleyemeceğiz

Libya'nın Sirte kentinde gazetecilere zirveyle ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ağırlıklı olarak Filistin üzerinde durdu. Erdoğan, İsrail'i hedef alan açıklamalarında 'Üzerimize düşeni yaparız' dedi.

Erdoğan: kudüs`te israil`i izleyemeceğiz
27 MART 2010 CUMARTESİ 22:20
0
1256
0
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son dönemde Kudüs üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bütün bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil'' dedi.

Arap Ligi Genel sekreteri Amr Musa'nın dile getirdiği, Türkiye ile Arap Ligi arasındaki ''Bölgesel diyalog mekanizmasına katılım'' konusunu da memnuniyetle karşıladığını belirten Erdoğan, ''Bu tür bir adımın 'nasıl'ı üzerinde daha sonra zaten Dışişleri ile gerekli ilişkiler kurulacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Arap Birliği Zirvesi'ni gazetecilere değerlendirdi.

Arap Birliğinin, Türkiye'den İran ile ilişki kurmasına yönelik isteğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, 22. Arap Ligi Zirvesi'nin açılış bölümüne katıldığını anımsatarak, ''Tüm katılımcıların ilgisi gayet iyiydi. Bizim tespitlerimiz malum ortada, ağırlıklı olarak Filistin üzerinde durduk. İsrail-Filistin ilişkileri üzerinde durduk'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye-Arap Ligi ilişkileri üzerinde durduk ve Amr Musa'nın ifade ettiği Türkiye'nin, Arap Ligi ile münasebetleri konusundaki katılımı hususunda, bunu memnuniyetle gerçekleştirebileceğimizi vurguladık. Bu tür bir adımın 'nasıl'ı üzerinde daha sonra zaten Dışişleri ile gerekli ilişkiler kurulacaktır. Nasıl bir mekanizma oluşturacağız, bunun üzerinde Dışişleri Bakanlığınca çalışma yapılacaktır. Tabii böyle bir çalışma, bizim için gönülden olması gereken bir konudur. Ama Orta Doğu'daki hassasiyetleri biliyorsunuz.

Son dönemde Kudüs üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bütün bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Biz de üzerimize düşen tarihi ve değerlerimizden kaynaklanan görevi de şüphesiz ki yerine getirmek durumundayız.''

Toplantıdan sonra Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Katar Emiri ile görüştüklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ayrıca Somali Devlet Başkanı Abdullah Yusuf ile bir araya geldiğini belirtti. Erdoğan, akşam da Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin zirveye katılanlar onuruna vereceği yemeğin ardından Türkiye'ye döneceğini bildirdi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın