KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Erdoğan öğretmenlere müjde! Kadrolu ve Sözleşmeli Ayrımı Kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır.' dedi.

Erdoğan öğretmenlere müjde! Kadrolu ve Sözleşmeli Ayrımı Kalkacak
01 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 19:23
16
4726
9
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden gelen davetliler katıldı.

Şuranın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya destek verenleri tebrik ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkür ediyorum. Şuranın en geniş katılımla eğitimin tüm paydaşlarını kuşatan bir anlayışla gerçekleşmesine önem veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü memnuniyetle müşahede ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Eğitime dair bazı değerlendirmelerini paylaşan Erdoğan, öğretmenlere de müjde verdi.

"Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımı kaldırıyoruz"

Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin her zaman göz önünde tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını artırmayı, çalışma şartlarını iyileştirmeyi ihmal etmiyoruz. Bu doğrultuda son 19 yılda tarihi adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken biz son olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir müjdemizi daha eğitim camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, uzman öğretmenlik başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı şekilde öğretmenlikle adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla geçen öğretmenlerimiz hem derece alacak hem maaşlarında bin lira artış olacak. Yüksek lisan yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunarken lisansüstü eğitim için çok önemli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz erdiğimiz gibi 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç, özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar" dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87494)
02 Aralık 2021 Perşembe 08:45
Kadrolusundan ne hayır geldi de. Sözleşmelisinden medet umuyoruz. Bu eğitim camiası Eğitim-Bir Sen'in tekeli altında olduğu müddetçe eğitim bir cm ileri gitmez. Doymak nedir bilmezler. Egoları zaten tartışılmaya açılmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87489)
02 Aralık 2021 Perşembe 00:37
Bize neyi anlatiyorsun sayin cumhurbaskanim. A 4 kagidi mi yok. Cumhurbaskani kararnamesi yayinla hem ogretmenlerimize 3600 ek gosterge verin, hemde gordugunuz aksakliklari degistirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87517)
03 Aralık 2021 Cuma 08:37
@Misafir Kullanıcı 5000 ek göstergeyi düşünüyorlar size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87488)
02 Aralık 2021 Perşembe 00:35
Elinde mizrak bilmem neresinde yaprak ile gezinen papau yeni gine parasi bizim 3 katimiz, gurcistan parasi ise ne yazik ki bizim 4,5 katimiz olmus.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87482)
01 Aralık 2021 Çarşamba 23:03
Xiramalo dünyayo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87470)
01 Aralık 2021 Çarşamba 19:36
Oturdugu yerden 8 bin para kazaniyorlar, vah biz garibana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87518)
03 Aralık 2021 Cuma 08:39
@Misafir Kullanıcı Tartmadan yazmıyorum. Eğitim ayaklar altında olmasını nasıl değerlendiriyorsun. Buna bir açıklama yap bari
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87500)
02 Aralık 2021 Perşembe 11:39
@Misafir Kullanıcı Yakında neden 10 bine neden yuvarlamadınız eleştirisinde bulunurlar. Allah bunları doyursun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87483)
01 Aralık 2021 Çarşamba 23:04
@Misafir Kullanıcı Bence sözünü tart öyle yaz. Evde 2 çocukla başa çıkamıyoruz. Öğretmenlerin halini iyi düşün
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın