KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Erdoğan öğretmenlere müjde! Kadrolu ve Sözleşmeli Ayrımı Kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, 'Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır.' dedi.

Erdoğan öğretmenlere müjde! Kadrolu ve Sözleşmeli Ayrımı Kalkacak
01 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 19:23
16
7145
9
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden gelen davetliler katıldı.

Şuranın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya destek verenleri tebrik ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkür ediyorum. Şuranın en geniş katılımla eğitimin tüm paydaşlarını kuşatan bir anlayışla gerçekleşmesine önem veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü memnuniyetle müşahede ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Eğitime dair bazı değerlendirmelerini paylaşan Erdoğan, öğretmenlere de müjde verdi.

"Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki ayrımı kaldırıyoruz"

Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin her zaman göz önünde tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını artırmayı, çalışma şartlarını iyileştirmeyi ihmal etmiyoruz. Bu doğrultuda son 19 yılda tarihi adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken biz son olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir müjdemizi daha eğitim camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, uzman öğretmenlik başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı şekilde öğretmenlikle adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla geçen öğretmenlerimiz hem derece alacak hem maaşlarında bin lira artış olacak. Yüksek lisan yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunarken lisansüstü eğitim için çok önemli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz erdiğimiz gibi 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç, özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar" dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87494)
02 Aralık 2021 Perşembe 08:45
Kadrolusundan ne hayır geldi de. Sözleşmelisinden medet umuyoruz. Bu eğitim camiası Eğitim-Bir Sen'in tekeli altında olduğu müddetçe eğitim bir cm ileri gitmez. Doymak nedir bilmezler. Egoları zaten tartışılmaya açılmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87489)
02 Aralık 2021 Perşembe 00:37
Bize neyi anlatiyorsun sayin cumhurbaskanim. A 4 kagidi mi yok. Cumhurbaskani kararnamesi yayinla hem ogretmenlerimize 3600 ek gosterge verin, hemde gordugunuz aksakliklari degistirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87517)
03 Aralık 2021 Cuma 08:37
@Misafir Kullanıcı 5000 ek göstergeyi düşünüyorlar size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87488)
02 Aralık 2021 Perşembe 00:35
Elinde mizrak bilmem neresinde yaprak ile gezinen papau yeni gine parasi bizim 3 katimiz, gurcistan parasi ise ne yazik ki bizim 4,5 katimiz olmus.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87482)
01 Aralık 2021 Çarşamba 23:03
Xiramalo dünyayo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87470)
01 Aralık 2021 Çarşamba 19:36
Oturdugu yerden 8 bin para kazaniyorlar, vah biz garibana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87518)
03 Aralık 2021 Cuma 08:39
@Misafir Kullanıcı Tartmadan yazmıyorum. Eğitim ayaklar altında olmasını nasıl değerlendiriyorsun. Buna bir açıklama yap bari
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87500)
02 Aralık 2021 Perşembe 11:39
@Misafir Kullanıcı Yakında neden 10 bine neden yuvarlamadınız eleştirisinde bulunurlar. Allah bunları doyursun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87483)
01 Aralık 2021 Çarşamba 23:04
@Misafir Kullanıcı Bence sözünü tart öyle yaz. Evde 2 çocukla başa çıkamıyoruz. Öğretmenlerin halini iyi düşün
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın