KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

'Erdoğan Olmasın, Oldurmayın'

CHP lideri Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimin AK Parti mutfağının iç işi değil, Türkiye'nin işi olduğunu belirterek, 'Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmasın, oldurmayın" dedi.

`Erdoğan Olmasın, Oldurmayın`
13 MART 2007 SALI 18:37
0
1496
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçimini değerlendirdi.


Cumhurbaşkanı adaylarının 1 ay içinde ilan edilmesi gerekirken, bu konuda niyet taşıdığını bildikleri kişilerin tavır belirlemediğini ifade eden Baykal, AK Partililere, bakanlara konu sorulduğunda, ''Başbakan ne derse onu yapacağız'' dediklerini kaydetti.

Türkiye'nin etrafında çok ciddi sorun ve tehlikelerin bulunduğunu, ateş çemberiyle kuşatıldığını ifade eden Baykal, Türkiye'ye içeriden, dışarıdan, önüne gelenin meydan okuduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının kim olacağı konusunda, 70 milyonun bir fikrinin bulunmadığını kaydeden Baykal, ''Kapalı devre bir cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci yaşıyoruz. Niçin açıklama yapılamıyor? Çünkü olup olamayacağını, olmayı isteyenler henüz bilemiyorlar'' dedi.


''ALTINDA GÜVENSİZLİK YATIYOR''


Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanlığı seçiminin, AK Parti mutfağının iç işi değil, Türkiye'nin işi olduğunu vurguladı. ''Siz karışmayın, biz sizin için hazırlarız, pişiririz, önünüze koyarız'' denildiğini belirten Baykal, cumhurbaşkanlığının önlerine konulacak bir tabldot olmadığını söyledi. Baykal, ''Biz bilmek, görmek istiyoruz. Bir boyunu göstersin, görelim'' dedi.


Baykal, bunun altında, eziklik, güvensizlik, kaygı, suçluluk duygusu ve tereddütün bulunduğunu, emrivaki çabası olduğunu savunarak, neden çekinildiğini sordu. CHP Genel Başkanı Baykal, bunun dayatılması halinde seçimden önce ve sonra sıkıntı olacağı uyarısında bulundu.


''OLMASIN, OLDURMAYIN''


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini savunan Baykal, şöyle konuştu: ''Çünkü ortaya koyduğu siyaset çizgisi, cumhurbaşkanlığı görev sorumluluğunu yerine getirmeye elverişli değildir. Türkiye'nin uzlaşma, dayanışmaya ihtiyaç var. Anayasal kurumlara teker teker savaş açıp, her birine haddini bildirme kararında bir cumhurbaşkanının, Türkiye'ye yarar getirmesi mümkün değildir. Başbakan, yargıyla üniversitelerle kavgalı bir cumhurbaşkanı, alt-üst kimlik tartışmaları açmış bir cumhurbaşkanı, Türk milletinin bir parçası olduğunu iftiharla söyleyemeyen bir cumhurbaşkanı, Hikmetyar'ın önünde diz çökmüş, süklüm püklüm bir cumhurbaşkanı, Yasin El Kadı'ya kefil olan bir cumhurbaşkanı, 'millet isterse laik de değişir', 'Türkiye eyalet sistemiyle yönetilir' diyen bir cumhurbaşkanı... Olmaz, olmasın, oldurmayın. Oldurmak isteyenlere meydanı bırakmayın. Türkiye'ye, Anayasa'ya, Cumhuriyet'in ilkelerine sahip çıkın.''


SAHTE DİPLOMALI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI


Vakıfbank'ın İstanbul'daki bir şube müdürünün, 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm malvarlığını, bu şubede topladığını ifade eden Baykal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da tüm hesaplarına bu şube müdürünün baktığını söyledi. Baykal, şube müdürünün, daha sonra Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı olduğunu ancak, diplomasının sahte olduğunun ortaya çıktığını belirtti.


Baykal, İstanbul Valisi'nin 9 Nisan 1999'da Başbakanlığa, çok gizli ibareli, ''Her ay yaklaşık 3-4 trilyona yakın paranın, partiye yakın firmalar tarafından havuz hesaplarına aktarıldığı, bu hesaplardan da adı geçen partinin kuryeleri vasıtasıyla partiye ve Recep Tayyip Erdoğan'a gittiği...'' ve ''Paraların Vakıfbank'ta açılan bir hesapta toplandığı, buradan da denetimi imkansız kılmak için bir çok hesapta dolaştırıldıktan sonra, partiye yakın firma ve şahıslara aktarıldığı, Akit, Yeni Şafak ve Kanal 7'ye devamlı kaynak aktarıldığı, büyük miktarlarda naylon fatura keserek, karşılıksız trilyonlarca lirayı parti ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının mutemet şahıslarına verdiği duyumları alınmıştır...'' yönünde yazı gönderdiğini kaydetti.


ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN BAŞINDAKİ KİŞİ


Bu şubenin hesaplarının denetlenmediğini ifade eden Baykal, ''Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, belediyenin paralarını off-shore hesaplara yatırmış mıdır? Bir kamu kuruluşu olan belediye, niçin off-shore hesabı açmıştır'' sorularını yöneltti. Bu kişinin sahte resmi belge düzenlemekten yargılandığını ve 2 yıl ağır hapis cezası aldığını ancak, daha sonra aftan yararlandığını bildiren Baykal, ''Bu kişi, şimdi Erdoğan başbakan olduktan sonra, bütün mali sırlarına vakıf bir kişi olarak, Başbakanlıkta örtülü ödeneğin başına getirilmiştir. Başkanlıkta örtülü ödenekten sorumlu kişi, mahkeme kararıyla kesinleşen 2 yıllık ağır hapis cezası bulunan bir kişidir'' diye konuştu.


KONUŞMASI 1 SAAT SÜRDÜ


Bu arada, Meclis Başkanlığının, grup toplantılarının Meclis TV'den yayınının 1 saati aşmaması yönündeki kararının uygulanması, toplantıya yansıdı. Grup toplantılarında genellikle 2 saat konuşan Baykal, bu kez 13.40'da başladığı konuşmasını 14.40'da tamamladı. CHP Genel Başkanı Baykal, Eriklibaba Dergahı Cemevi Başkanı Metin Tarhan'ın sunduğu plaketi de kürsüde değil, yerinde aldı.


Baykal, SHP'den istifa ederek CHP'ye katılan, Adıyaman'ın Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya'ya parti rozetini, grup toplantısından sonra taktı.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın