KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Erdoğan, referandum kartını çıkardı

Muhalefet partilerinin Anayasa paketine gösterdiği tepkileri değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te paket üzerinde bir uzlaşma olmazsa halkla uzlaşacaklarını söyledi.

Erdoğan, referandum kartını çıkardı
23 MART 2010 SALI 09:42
0
1292
0
AA aa

AK Parti MYK Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Anayasa paketine gösterdiği tepkileri, “Muhalefet bu kadar demokratik anlamda geniş bir paket beklemiyordu. Ani tepkilerinin nedeni şok olmalarından. Anayasa Değişikliği Paketi'ni milletvekilleri ile uzlaşarak çıkaramazsak biz de halk ile uzlaşarak çıkarırız” dedi.

MYK üyeleri ise, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in tepkilerini, “Eğer Yargıtay Başkanı bu değişikliği ‘kuşatma altına giriyoruz' şeklinde değerlendiriyorsa ya paketi incelemedi ya da hukuki bir değerlendirme yapmıyor” sözleri ile yorumladılar.

AKP MYK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplandı. Toplantıda kamuoyuna açıklanan Anayasa Değişikliği Paketi değerlendirildi. MYK Üyelerinin tamamı pakete destek verirken, Türkiye'de ilk kez bu kadar demokratik anlamda bir değişikliğin yapıldığına dikkat çektirler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MYK'da Anayasa Değişikliği Paketi'ni hazırlayan AKP'li kurmaylara teşekkür etti.
Erdoğan, “En asgari şekilde uzlaşı aransın. Muhalefet ani tepki verdi. Çünkü bu kadar olumlu, bu kadar demokratik, bu kadar özgürlükçü, yargı bağımsızlığını bu kadar koruyan bir paket beklemiyorlardı. Dolayısıyla muhalefet şok oldu. Aklıselim incelerlerse muhalefetin geri adım atacağını umuyorum. Eğer milletvekilleri ile uzlaşılmazsa biz de halk ile uzlaşırız. O zaman muhalefet de kamuoyuna hesap verir” şeklinde konuştu.

Öte yandan MYK üyeleri de Hasan Gerçeker'in Anayasa Paketi'ne gösterdiği tepkiyi, “Ya metni okumadı. Ya da hukuki kimliğini kullanarak değerlendirme yapmadı” şeklide yorumladılar. MYK Üyeleri, özellikle siyasi partilerin kapatılması ile ilgili düzenlemeyi demokratik bulurken, meclisin mevcut yapısında oluşturulacak komisyona her partiden beşer üye seçilmesinin demokratik anlamda çok olumlu ancak AKP için riskli olduğunu vurguladılar. AKP'li bir MYK üyesi, “Gerçekten anlamıyorum. Muhalefet partilerinin buna ne itirazı olabilir. Böylesine demokratik bir düzenlemeye karşı çıkıyorlarsa gözlerini kapayarak yorum yapıyorlar, metni okusalar böyle tepki vermeyecekler” diye konuştu.(ANKA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın