KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Erdoğan ve gül, merve kavakçı'yı türbanda uyarmış

Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu dönemde akıl danışmak için yanına giden Kavakçı, milletvekili olma niyetini anlatmış. Erdoğan'ın Kavakçı'ya cevabı şu olmuş..

Erdoğan ve gül, merve kavakçı`yı türbanda uyarmış
09 OCAK 2007 SALI 09:44
0
1223
0
AA aa
Merve Kavakçı, 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçildi; ancak başörtülü olarak Meclis'e girince ortalık karıştı. DSP lideri merhum Bülent Ecevit'in "Bu kadına haddini bildirin." sözüne muhatap olurken, alkışlarla protesto edildi.

Aradan geçen yedi yılın ardından Kavakçı, çok ilginç bir ayrıntıyı Aksiyon'a anlattı. Erdoğan o zaman, Kavakçı'ya "Başörtüsüyle girersen, partin arkanda durmayabilir." Fazilet Partisi'nin o zamanki etkin isimlerinden Abdullah Gül de, Meclis'teki yemin törenine gitmeden önce Kavakçı'ya, "Çenenin altından bağlarsan iyi olur." tavsiyesinde bulunmuş. Kavakçı ise bu teklifi, 'Çok çirkin, peruk takmak gibi bir şey.' diyerek geri çevirmiş.

Merve Kavakçı, yedi yıldır Meryem ve Fatıma isimli kızlarıyla ABD'de yaşıyor. George Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Kavakçı'nın, beş yıllık siyaset yasağı 5 Ocak itibarıyla sona erdi. Politikaya dönmeye sıcak bakan eski vekil, "Milletvekilliği teklifi gelse kabul eder misiniz?" sorusunu "Bir kere siyasetçiyseniz, ömür boyu siyasetçisiniz." şeklinde cevaplıyor. Başörtüsü yasağının kalkması gerektiğini dile getiren Kavakçı, çözümün anahtarı olarak Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını gösteriyor: "Bunu biz kadınlar yapmak zorundayız. Ümidim Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı, Abdullah Gül'ün de başbakan olması. Bununla birlikte de başörtüsü yasağının kalkması." Kavakçı, Meclis'e başörtülü gelince dönemin Cumhurbaşkanı ve 28 Şubat sürecinin etkin isimlerinden Süleyman Demirel tarafından 'ajan-provokatör' olarak suçlanmıştı.

Kavakçı, eski cumhurbaşkanıyla ilgili şunları söylüyor: "Aslında ajan olmadığımı kendisi de biliyor. Çünkü ailemi tanıyor. Annem Ispartalı, kendisi de Ispartalı. Babamı her sene Köşk'e yemeğe davet ediyordu. Dayımlara 'Turan'cım nasılsın? Osman'cım nasılsın?' diye hitap edecek yakınlıkta bir kişiydi. Kendisine ertesi gün 'Elinizde belge mi var, neden bunu savunuyorsunuz?' denildiğinde sadece 'Bir duyum aldım.' demiş. Demirel için üzücü bir durum."




Zaman
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın