KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Erdoğan'a operasyon soruları

Baluken, İstanbul merkezli olarak başlatılan 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonlarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a operasyonla ilgili yaptığı açıklamasını sordu.

Erdoğan`a operasyon soruları
21 ARALIK 2013 CUMARTESİ 03:47
0
1618
0
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, İstanbul merkezli olarak başlatılan "rüşvet ve yolsuzluk" operasyonlarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyonla ilgili açıklamalarına ilişkin Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Baluken, “Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu" sonrası Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların izaha muhtaç olduğunu belirterek: “Devlet içindeki devlet olan bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz', 'Çok çok kirli bir operasyon söz konusu' şeklindeki Başbakan'ın bu açıklamaları üzerinden atlanamayacak ve geçiştirilemeyecek kadar önemlidir" dedi.

Baluken, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Devlet içindeki devlet olan bu örgütlenmeden daha önceden haberdar mıydınız? Haberdarsanız neden gereğini yapmadınız? Haberdar değilseniz yapılan bu operasyon sonrası mı böylesi bir örgütlenmeden haberdar oldunuz? Mezkûr konuşmalarınızda ulusal ve uluslararası boyuta ilişkin tespitlerinizde ulusal ölçekte derin ve paralel yapıyla ortaklıklar içerisinde olan diğer kişi, kurum ve yapılar kimlerdir? Derin ve paralel yapının uluslararası boyutunda yer alan devlet ve kurumlar hangileridir? 'Bunun dışarıda heveslileri, planlayıcıları olduğu gibi bunların ülkemizde de uzantıları var. Bunların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz' hangi kişi ya da kurumları kastettiniz? Kamuoyundaki yaygın kanı ve tahminin cemaati işaret ettiği bir iklimde bu söyleminiz durumu teyit eden ve hedefi gösteren bir duruma işaret etmiyor mu? 'Çok çok kirli bir operasyon' cümlesi ile tam olarak neyi kast ettiniz? Siyasi mühendislik olarak nitelediğiniz süreçteki mühendislik projesinin hedefinde kim ve kimler vardır? Siyasi mühendislik, çete ve paralel yapıların üzerine gitme kararlılığını aynı dosyada sözüne edilen yolsuzlukların üzerine gitmekte de gösterecek misiniz? 'Çetelerin devletin içinde devlet olma anlayışıyla süreci istedikleri gibi yönetme gayreti' söyleminizdeki süreçten kastınız 'demokratik çözüm ve barış' süreci midir? 14 ay boyunca dinleme ve izleme yapılmasını siyasi mühendislik olarak niteleyip tepki gösterirken aynı yapıların 'KCK' operasyonlarında bilindik yöntem ve taktiklere başvurmasını destekleyen ve onaylayan yaklaşımınızın gerekçeleri neydi? 'Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız' derken meydana çıkarmada kullanacağınız enstrümanlar ne olacaktır?" 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın