KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Erdoğan'dan doğan'a

Başbakan konuştu: "Hilton konusunda istediğini alamayınca rahatsız oldu"

Erdoğan`dan doğan`a
07 EYLÜL 2008 PAZAR 15:13
0
1224
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan için açıklamalarını bugün de sürdürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri haberleri ile ilgili Aydın Doğan'a seslenerek, "Eski komünistlerin yaptığı gibi çamur at tutmasa da izi kalır mantığı ile mi hareket ediyorsun?" diye sordu. Aydın Doğan'a 1 hafta süre veren Başbakan Erdoğan, "Saldırganlığınız altında ne var? Bunu açıklayın. Açıklamazsanız ben açıklayacağım. 1 hafta süre. Açıkladın açıkladın, yoksa ben açıklayacağım." dedi. Erdoğan, konuşmasında Hilton Oteli ile ilgili Doğan ile yaptığı görüşmeyi açıkladı.

Partisinin Bayrampaşa İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu ilk günkü heyecanını, samimiyeti, kararlılığı bugün de yaşattığını belirterek, "Gittiğimiz her yerde bu heyecanı, bu azmi, bu sevdayı görüyor ülkem adına mutluluk duyuyorum" dedi.

Partililere seslenen Erdoğan, "Gözünüzü gönlünüzü ihtiyaç sahiplerine karşı sürekli açık tutun. Milletimize karşı borcumuzu ona hakkıyla hizmet ederek ödeyebiliriz. Bizim felsefemizde millete efendilik yoktur millete hizmet etmek vardır. Biz bu milletin hizmetkarıyız, efendisi değiliz. Bu yolda devam edeceğiz. Başkaları siyasi rekabet veya siyasi çatışma düşüncesinde olabilir. Bizim tek derdimiz var. İnsana hizmet etmek milletimize hizmet etmek." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretine tepki gösteren muhalefet partilerine cevap veren Başbakan Erdoğan, "Biz herşeyin masada çözüleceğine inanıyoruz. Gitmemek Türkiye'ye yakışmaz. Bu zihniyetlere ülke teslim edilemez. Bunlar problem çözemez problem üretir. Farkımız bu. Bizler sorun çöze çöze geldik buralara. Bundan sonra aynen devam edeceğiz. Bugün ne ana muhalefetin böyle bir derdi var ne yavru muhalefetin böyle bir derdi var." dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Aydın Doğan'ın Genel Yayın Yönetmeni ve kendisi bir cevap verme yarışına girmişler. Genel Yayın Yönetmeni 'İnsani duyguları sömürenleri yazmayalım mı?' diyor. Yazma diyen mi var? Yaz da doğruları yaz. Yalan ve iftira yazma. Daha düne kadar Baykal'la paslaşma halinde toplanan yardım paralarının Başbakan Erdoğan'a elden verildiğini gösteren makbuz diyordun. Peki ne oldu belgeye kayıp mı oldu? Bir gecede değişti mi? Nerede o tutanaklar? Ben ispatlayınca yarım ağız 'Başbakan değil başbakanlığa' verildiğini söylüyorlar. Bu ikisi aynı şey mi? Baştan doğrusunu yazsaydınız ya. Beni konuşturduktan sonra mı öğrendiniz de böyle yazıyorsunuz? Sayın Aydın Doğan dün hala iddia sahibi ben değilim sanıklardan biri toplanan paraların Başbakan'a verilmek üzere birisi tarafından alındığını söylüyor. 'Benim medyam sadece mahkeme safahatı hakkında bilgi veriyor' diyor. Soruyorum hukukta yataklık etme diye bir durum var. Sayın Doğan böyle bir iftiraya yataklık ettiğini farkında mısın? Bunu bileceksin soracaksın. Sen bir numaralı medya grubusun ya. Sor bakalım. Başbakanlığın basın müşaviri var. Oradan teyit etsene. Niye teyit etmiyorsun? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına iftira atmanın ne denli çirkin olduğun aklından geçirmiyor musun? Eski komünistlerin yaptığı gibi iftira at tutmasa da izi kalır mantığı ile mi hareket ediyorsunuz?"

"Suçluya yataklık ediyorsun: Sen hani Türkiye'nin bir numaralı medyasısın ya! Neden bunları teyit etmiyorsun. Türkiye'nin Başbakanına iftira atıyorsun. Neden yataklık ediyorsun.

Ben sana atıyorum. Tutunak dediğiniz ama yayınlamadığınız şey üzerinde imza olmayan bir makbuz. Üzerinde Tusunami'ye gönderilmek üzere yazıyor, benim de imzam yok.

Sen milletin haysiyetine, şerefine saldıracaksın sonra da ne olmuş canım diyeceksin. Basın özgürlüğü, insanların şeref ve haysiyetine saldırma hakkı vermez. Yazacaksan doğrusunu yaz!"

"Bundan sonra onlar yazacak biz açıklayacağız. Böylece kara kaplı defterler ortaya çıkacak. Sen eleştirirken, hakaret ederken bu hakkın da, bizler susacağız öyle mi? Kusura bakma. Attığın her iftiranın cevabını alacaksın. Önümüzdeki hafta içinde Sayın Baykal ve sözcülerinin kampanyalarla ilgili sayın grub başkanlarımdan belgeli cevapları duyacaksınız. Şimdiye kadar eteklerindekiler dökülsün diye bekledik. Biz mücadele vererek iktidara geldik.

Demokrasilerde eleştirme hakkı sana da senin gazetelerine de sana değildir. Siyasetçiler için de bu geçerli. Tek taraflı özgürlük olmaz. Eleştirmek istiyorsan eleştirilmeyi de göze alacaksın. Cevap hakkına ne kadar saygılı olduğunu yaptığın yayınlarla ortaya kouyuyorsun. Senin maaşlı köşe yazarların silahşörlerin var. Benim yok. Milletim bunu görüyor. Eleştirilere tahammül konusuna girme. Dersine iyi çalış."

HABERTÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın