KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Erdoğan'dan öğrenciye af müjdesi

Başbakan Erdoğan, 800 bin öğrencinin okula dönmesini sağlayacak af çıkarılması için talimat verdi. 2005'teki son düzenleme ile 644 bin öğrenciden 200 bini okullarına dönmüştü.

Erdoğan`dan öğrenciye af müjdesi
31 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 15:10
0
1109
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek öğrenimini tamamlayamayan öğrencilere af getiren kanun için Ak Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'e talimat verdi. Başbakan Erdoğan, af bekleyen öğrencileri dün partisinin grup toplantısı çıkışında TBMM'deki makamında kabul etti. Yaklaşık 50 kişiden oluşan öğrenciler adına 5 öğrenci Erdoğan ile baş başa görüştü.

İzmir, Sivas, Nevşehir, Konya ve Antalya'dan gelen öğrenciler adına Ege Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Aslı Tuğcuoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin kendileri ile ilgilendiğini belirterek kendisine teşekkür etti.

Öğrencilerin meclise sunulmuş kanun teklifleri çerçevesinde hükümetin süreci hızlandırması ve eğitim öğretim yılı içerisinde okullarına dönebilme talebine Başbakan Erdoğan, olumlu cevap verdi. Erdoğan, Ak Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'e öğrenci affı yasa çalışması için sürecin hızlandırılması ve ilgili öğrencilere yardımcı olunması yönünde talimat verdi.

Öğrenci affı için BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve Durdu Özpolat'ın Meclis Başkanlığına verdiği yasa teklifleri var. www.af2007.com sitesi üzerinden organize olan öğrencilerin sayılarının sekizyüz bini bulduğu belirtiliyor.

SON DÜZENLEME 2005'TE

Öğrenci affı kapsamında en son 2005 yılı Mart ayında yasal düzenleme yapıldı. Ancak bu düzenleme, 2001-2005 tarihleri arasını kapsadı ve 644 bin öğrenciden 200 bin öğrenci bu afla okullarına yeniden kavuştu. '2005 affı' ile ilgili mahkemeye başvuran bazı öğrenciler, mahkeme kararıyla okullarına geri döndü. Öğrenci affı, Türkiye'nin gündemine 1983'de girdi. Bu tarihten sonra 1984, 1986, 1988, 1991, 1993, 1995, 1997 ve 2000 yıllarında öğrenci affına ilişkin yasal düzenlemeler yapıldı.



Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın