KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Erdoğan'dan uludere açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Uludere'deki 35 köylünün ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları..

Erdoğan`dan uludere açıklaması
31 ARALIK 2011 CUMARTESİ 03:29
0
1339
0
AA aa

 Görüntüleri güvenlik güçlerine geçen insansız hava araçlarının ardından F16 uçakları kalkmış ve bu görünrülerin olduğu bölgeyi vurmuşlardır. İHA'ların bu tespitlerinin birebir bunlar şudur şekilnde değerlendirilmesi mümkün değil. Daha sonra yapılan tespitlerden bunların sigara, mazot vs gibi kaçakçılıkları yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor.

GEDİKTEPE HATIRLATMASI: NİÇİN TEDBİR ALINMADI DİYE ELEŞTİRİYORDUNUZ

Yaklaşık 40 kişilik bir grup. Daha önce Gediktepe'de alınan talihsiz neticeleri biliyorsunuz. Silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı. O zaman da medya niçin tedbir alınmadı diye eleştirmişti. (Geçtiğimiz Ekim ayında teröristler Çukurca ve Yüksekova'ya eş zamanlı saldırı gerçekleştirmiş; çok sayıda Mehmetçiği şehit etmişti. PKK'lıların tam üç gün boyunca katırlarla başta ağır silahlar olmak üzere çok sayıda silahı saldırı bölgelerine taşıdığı ortaya çıkmıştı. Habervaktim.com)

Güvenlik güçlerimizin benzer bir duruma düşmemesi için olmuş bir olay. 35 vatandaşımız ebediyete intikal etti, 1 vatandaşımız yaralı. İdari ve adli incelemeler yapılıyor. Süratle Diyarbakır'dan adli tıp ekiplerini gönderdik. İncelemeler bitti. Defin işlemlerinin de bitmiş olması lazım. Ölen vatandaşlarımız yakınlarına teslim edildi. Ölülerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir görüntü mevcut. Gerekli incelemeler yapılıyor. Bu çalışmalardan sonra durum netleşecektir."

TARAF'A: ACIMASIZLIK

Başbakan Erdoğan, "Devlet halkını bombaladı" diye manşet atan Taraf'a da sert tepki gösterdi. Erdoğan "Devlet halkını bombaladı başlığı çok acımasızdır. Hiç bir devlet halkını kalkıp da bombalamaz. Geçmişte böyle şeyler yapılmış olabilir ama bizim iktidarımızda mümkün değildir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: ""Burada bilir bilmez yazan köşe yazarı cambazlar var. Bunlar istihbarat örgütlerimizi istihbaratçılarımızdan daha iyi biliyorlar. İstihbaratın içinde böcekleri var galiba.... MİT'in son olayla ilgili verdiği bir bilgi yoktur. MİT'te buna yönelik yazılı bir açıklama yapacaktır."

Başbakan Erdoğan, milletvekili zammıyla ilgili düzenlemenin Köşk'çe veto edilmesiyle ilgili de şunları söyledi:

"4 siyasi parti, grup başkanvekilleriyler eğer ortak bir metin üzerinde anlaşıyorsanız ben buna evet derim ama anlaşmıyorsanız evet demem mümkün değil. Meclis Başkanvekili Meral Hanım'ın da açıklamaları var. Hepsi ortak bir metinde anlaşmışlardı. İmzalar atıldı ve Meclis'ten bu karar çıktı. Ancak daha sonra akşam başka sabah başka konuşuldu. Dürüst olmayan bir siyasettir bu. Ben hiçbir zaman populist bir yaklaşım içine girmem. Karakterim budur. Üst düzey memurlarda emeklilik maaşlarını gözden geçirdiğimiz zaman emekli vekillerden daha az değil. Buna yakın bir maaş alıyorlar.

İktidara ilk geldiğimizde milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olmuştur. Bunu yaparken, bugün ileri geri konuşan bazı medya mensupları buna teşekkür ettiler mi? Hayır. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Bunların hepsi gözden kaçırılıyor. Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçireceğiz. Bu değerlendirmeye göre Meclis'ten bunu geçireceğiz. Kimse de burada seçim şeyleriyle, populist yaklaşımlarla bu tür şeylere girmesin. 550 vekilin aldıkları maaşın bu kadar speküle edilmesi doğru değil. Milletvekillerinin yaptıkları çalışmalarla aldıkları maaşları helal ettireceklerine inanıyorum."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın