KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Erdoğan'ın yeni bakanları

Büyük revizyon geliyor.

Erdoğan`ın yeni bakanları
24 TEMMUZ 2007 SALI 12:58
0
1537
0
AA aa
AKP'nin yine tek başına iktidar olmasıyla gözler, yeni hükümet üyelerine çevrildi. Yeni milletvekilleri arasında, bakanlık koltuğuna oturabilecek nitelikte çok sayıda ismin bulunması nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan, kabineyi oluşturmakta güçlük çekecek gibi görünüyor. Kabinede görev alması beklenen isimler, şimdiden kulislerde konuşuluyor. Kabinenin şöyle olması bekleniyor:

  • Abdullah Gül Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı görevini sürdürecek. Gül, Köşk'e çıkarsa, Egemen Bağış'ın ya da Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanı olabileceği belirtiliyor.

  • Bülent Arınç Meclis Başkanlığı'na aday olması beklenmiyor. Kabinede, “MGK'da temsil edilen bir bakanlık” istediği iddia ediliyor. “Başbakan Yardımcısı” sıfatıyla kabinede yer alması gündemde. Ancak Arınç'ın gönlünde Adalet ya da İçişleri bakanlıklarının yattığı konuşuluyor.

  • Cemil Çiçek Bu dönemde adı Adalet Bakanlığı'ndan çok Meclis Başkanlığı veya Başbakan Yardımcılığı için geçiyor.

  • Beşir Atalay Mehmet Ali Şahin'den boşalacak Başbakan Yardımcılığı'na getirilmesi gündemde.

  • Hüseyin Çelik: Başbakan Yardımcısı olma ihtimali yüksek. Beşir Atalay'ın yerine Devlet Bakanlığına getirilebileceği de konuşuluyor.

  • Ali Babacan AB konularını yürütecek Devlet Bakanı olması bekleniyor.

  • Ertuğrul Günay Sosyal demokrat Günay'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması bekleniyor.

  • Mehmet Şimşek Hazine ve Merkez Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı olacağı tahmin ediliyor. Nazım Ekren'in adı da yine bu koltuk için geçiyor.

    Pepe ve Özak zorda

    BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, Trabzon'da partinin yüksek oy alması ve Karadeniz Sahil Yolu'nun belirlenen tarihte bitirilmesine rağmen koltuğunu koruması zor görünüyor. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de kabine dışı kalabileceği belirtiliyor. Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün bu göreve getirilerek yeniden kabineye dönebileceği konuşuluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da kabine dışı kalabileceği belirtiliyor.

    Eğitim Sağlam'da, Adalet Kuzu'da

    İCRACI BAKANLIKLARDAKİ MUHTEMEL GÖREV DAĞILIMI ŞÖYLE:

  • İçişleri Bakanı: Abdülkadir Aksu görevini sürdürecek. Ancak Necati Çetinkaya'nın adı da bu bakanlık için anılıyor.

  • Adalet Bakanı: Cemil Çiçek'in Başbakan Yardımcısı olması durumunda en güçlü aday Burhan Kuzu. Ancak Arınç'ın da gözünün bu bakanlıkta olduğu bildiriliyor.

  • Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül'ün Meclis Başkanı olması durumunda Köksal Toptan en güçlü aday olarak anılıyor. Ya da Toptan'ın Meclis Başkanı olması durumunda Gönül'ün görevine devam edeceği konuşuluyor.

  • Milli Eğitim Bakanı: Mehmet Sağlam veya Yüksel Özden'in adı geçiyor.

  • Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

  • Maliye Bakanı: Kemal Unakıtan

  • Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım

  • Sanayi ve Ticaret Bakanı: Zafer Çağlayan

  • Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ali Şahin

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Hilmi Güler

  • Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı: Mehmet Aydın

  • Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı: Kürşad Tüzmen

  • Kadından Sorumlu Devlet Bakanı: Nimet Çubukçu

    MECLİS BAŞKANLIĞI KULİSİ Gönül mü Çiçek mi, Toptan mı

    AKP grubundaki genel beklenti, Erdoğan'ın “merkeze oturma” iddiasını TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı devlet protokolündeki ikinci makamdan tasfiye ederek sürdüreceği yönünde. Erdoğan'ın bu operasyonu Arınç'ın da gönlünü alacak bir formülle uygulamaya koyması bekleniyor. Abdullah Gül'ün Köşk adaylığı sürecinde Arınç'ın tartışmalı tutumuna yönelik eleştirilerle karşılaşan Erdoğan'ın bu kez TBMM Başkanlığı'na ılımlı bir ismi önermesi bekleniyor.

    ARINÇ: GOCUNMAM

    Bülent Arınç da bu olasılığı kabullenen bir tavır göstererek, “Sade milletvekili olarak yasama çalışmalarına katılmam da mümkün. Bundan gocunmam. Partimin genel başkanı var, parti disiplini diye bir şey var” dedi.

    Neredeyse yarısı yenilenen AKP grubunda 160 dolayında milletvekili ilk kez AKP grubuna katıldı. Büyük bölümü merkez sağ ve liberal isimlerden oluşan yeni AKP grubunda Arınç'ın kabul görmesinin 3 Kasım 2002'deki kadar kolay olmayacağına dikkat çekiliyor. Arınç da kadrodaki bu yenilenmeye “Birçoğunu tanımıyorum. Onlarla tanışacağız” sözleriyle vurgu yapmıştı. Meclis Başkanlığı konusunda AKP grubundaki en güçlü iki ismin TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül olacağı belirtiliyor. Gönül, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin kritik isimlerinden birisi olmuştu. Erdoğan, Toptan'ın adını geçen dönem cumhurbaşkanı adayı olarak da gündeme getirmişti.
    AKŞAM

  • YORUM YAZIN
    Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
    Değiştir
    Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
    Kodu Girin
    Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
    17.05.2024
    16:57
    Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
    Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
    Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
    17.05.2024
    14:09
    Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
    Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
    Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
    17.05.2024
    13:51
    Bingöl`de
    Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
    Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
    17.05.2024
    11:40
    Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
    Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
    Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
    17.05.2024
    10:24
    Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
    Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
    Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
    17.05.2024
    09:59
    Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
    Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
    Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
    Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
    ©Copyright 2017
    Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın