KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Ergenekon gözaltıları dünya basınında

Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılar dünya basınında da yer buldu.

Ergenekon gözaltıları dünya basınında
02 TEMMUZ 2008 ÇARŞAMBA 13:57
0
935
0
AA aa
Uluslararası yayın organları, haberi manşetlerine taşırken, gözaltıların zamanlamasına da dikkat çekti.

CNN:
CNN, haberi, "Gelişmeler İslami kökenli AKP ile ülkenin laik kurumlarına mensup AKP karşıtları arasındaki büyük ve ciddi gerginliği gözler önüne serdi" ifadeleriyle duyurdu.

CNN Amerika televizyonu, Türkiye'de aralarında iki emekli general ve gazetecilerinde bulunduğu 22 kişinin Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabzon'da düzenlenen bir dizi operasyonda, hükümeti devirmek amacıyla darbe yapmayı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındıklarını belirterek, “Türkiye'de siyasi tansiyon yükseldi” yorumunu yaptı.

The Guardian:
Gazete, haberi, "Türk mahkemesi iktidar partisinin kapatma davasını görüşmek üzereyken, yeni tutuklamalar" başlığıyla verdi. Gazete gözaltıların davanın önemini düşürdüğünü yazdı.

Guardian muhabiri Robert Tait ise, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Anayasa Mahkemesi'ne sözlü açıklaması öncesi duyurulan gözaltılar, Türkiye'nin sendeleyen siyasi sistemini çöküşe daha da yaklaştırdı.” yorumunda bulundu. Gelişmeleri bugünkü başyazısına da taşıyan Guardian, “Demokrasi ve hukuk” başlığıyla verdiği yazıda, Türkiye'nin yasal sisteminin, giderek AKP ve laik karşıtları arasındaki mücadelede daha tehlikeli bir savaş alanına dönüştüğünü ifade etti.
 
The Independent:
Independent ise haberi "Nobel ödüllü yazarı öldürme planı yapan iki general gözaltına alındı" başlığıyla verdi.
 
Financial Times:
Gazetede haber "Darbe soruşturmasının getirdiği gözaltılar, Türkiye'nin uzun dönemdeki istikrarına korkuları ekledi" şeklinde yer aldı.


Daily Telegraph:
İngiliz gazetesi, Ergenekon soruşturmasındaki son gözaltılara haberinin sadece son cümlesinde yer veriyor. Gazete, daha çok AK Parti hakkındaki kapatma davasında yaşanan son gelişmelere ağırlık verdi. David Blair imzalı yazıda, AKP'nin muhtemelen Türkiye'nin en popüler partisi olduğunu, bu partinin geleceğinin Türkiye'nin muhtemel Avrupa Birliği üyeliğine yönelik hayati konuyu etkileyebileceğini belirtiyor. Blair, “Eğer yargıçlar AKP'yi yasaklama kararı alırlarsa, Türkiye Avrupa Birliği üyelerinden istenen demokratik standartları ihlal ettiği için süreç durdurulabilir” diyor.

Deutche Welle:
Alman Deutche Welle'e göre, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, "Türkiye'de siyasi istikrarın tehlikede olduğunu" söyledi. Verheugen, "Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye verilen olumsuz mesajlarla, Türkiye'de ordu ve yargının siyaseti dizayn etme çabalarının, Avrupa Birliği sürecine zarar verdiğini“ kaydetti.

Verheugen ayrıca, "Türkiye'de istikrarsızlığın, Avrupa açısından son derece olumsuz sonuçları olabileceği" uyarısınını da yaptı

Spiegel dergisi :
İktidar patisi ile laikler arasındaki kavga büyüyor” başlığı ile verdiği haberde, “Türkiye'deki sisyasi gerilim, gittikçe tırmanıyor. AK Parti'nin kapatma davasında sona yaklaşıldı derken, AK Parti'den karşı atak geldi. Şimdi de 20 kadar hükümet karşıtı göz altına alındı. Türkler, kapatma davası ile ilgili karar gelmeden daha kötü şeylerin gerçekleşebileceğinden korkuyor.” yorumunu yaptı. Haberde “Bugün Türkiye'de hüzün hakim. Ağustos'ta daha beter günlerin gelmesi bekleniyor” ifadesi yer aldı

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın