KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Ergenekon iddianamesi açıklandı

İddianame 2455 sayfa, 441 klasörden oluşuyor"

Ergenekon iddianamesi açıklandı
14 TEMMUZ 2008 PAZARTESİ 11:01
0
1012
0
AA aa
13 aydır merakla beklenen Ergenekon İddianamesi açıklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin beklenen açıklamayı yaptı. İşte Ergenekon İddianamesi'yle ilgili yapılan açıklama:

"Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları sebebiyle başlatılan ve operasyonlarla genişletilen sorgulamaların önemli bir bölümü tamamlandı. Soruşturmayı yürüten 3 savcı tarafından iddianame düzenlenmiş olup incelenip onaylandıktan sonra UYAP Sistemi'nden otomatik olarak 14:08:2008 tarihinden itibaren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahklemesi'nde görülecektir.

Soruturmayı yürüten 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından iddianame düzenlenmiş olup, yetkili ssavcı tarafından onaylandıktan sonra İstanbul 13 numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmiştir. Şüphelilerle ilgili
olarak soruşturma halen devam etmektedir. Bu soruşturmayla ilgiili olarak basın ve yayın organlarında ve kamuoyunda eleşktirilen hususlardan biri iddianamenin 1 yılı aşkın sürede hazırlanmış olmasıdır. Soruşturmanın çok kapsamlı olması, şüphelilelirn fazlalığı yüzbinlerce sayfa belge ve dokümanın incelenmesi ve tashihi, yazışma yapılan
kuruluşlardan cevap beklenmesi , soruşturmaya esas teşkil eden tüm belge ve delillerin toplanmış olması ve 441 klasör ekleri olan 2551 sayfadan oluşaün
iddanamenin yazılması bugüne kadar uzamıştır.

Açıklamanın amacı davanın açıldığının resmi olarak duyurulmasadır. İddianame içeriğinin ayrıntılı öğrenilmesi ilgili mahkemenin kabulüyle mümkün olabilecektir.

1 Temmuz'da yapılan opersayonun dışında kalan 48'i tutuklu 38'i tutuksuz şüpheli hakkında silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, üye olmak, cebir ve şiddet kullanarak hükümete karşı halkı silahlı isyana tahrik, darbe girişimi Danıştay saldırısına ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırıya azmettirmek, devletin gizli verilerini elde etmek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik vb suçlardan kamu davası alındığı, ifadesi alınan 36 kişi hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı anlaşılmıştır.

DARBE GÜNLÜKLERİ SORUŞTURMA KAPSAMI DIŞINDA

Geçen yıl bir dergide darbe günlükleri adı altında yayınlanan iddialarla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından herhangi bir soruşturma yapılmamıştır.
Geçen yıl bir dergide darbe günlükleri olarak yayınlanan iddialardır. İddianamenin tamamlanan bölümünde yok. Bu iddialarla darbe günlükleri adı altındaki iddialarla i,lgili bir soruşturma yapılmamıoştır. Bu soruşturmanın başladığı tarihten itibaren yazılı ve görsel basında soruşturmaya ilişkin ve gizli olan belgelerin yayınlanması suretiyle, gizliliğin ihlal edilerek birçok yorum yapılıyor. Kamuoyunu bildirmek elbette basının görevi ancak yayın ve yorumların büyük bir bölümünün gerçek dışı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kamuoyu yanlış. Soruşturma ve yargılamayla ilgili basın mensuplarımızın gereken hassasiyeti sürdürmesini rica ediyoruz.

Cebir ve şiddet kullanarak TC hükümetini ortadan kaldırmak, hükümete karşı silahlı isyana tahrik, patlayıcı madde bulundurmak, bu suçlara azmettirmek, Danıştay saldırısına azmettirmek, halkı düşmanlığa tahrik ve bezeri suçlardan kamu davasının açılşdığı var. 36 kişi hakkında da kamu hakkında kavuşturmaya gerek olmadığı yer almıştır.

İddianamede ifade edilen bir husus da terör örgütü değildir. Terör örgütü klasik bölücü ya da idolojik terör örgütü değildir. Terörle Mücadele Kanunu'nun birinci maddesinde terör örgütü yer almıştır. Burada devlet otoritesini yıkıma uğratmak devletin iç ve dış güvenliğini bozmak amacıyla kişi veya kişilerin yaptığı eylemler de terör suçu olarak kabul edilmiştir. Soruşturmanın herhangi bir ismi yok. İddianamede yer alan bu isim bu örgütün yapılanmasında bulunan kişilerin kendi verdikleri bir isimdir. Bu aşamadan başka bir hususu açıklamama imkan yoktur. İddianame mahkemeye verilmiştir. Gerisi mahkemenin takdiridir. İddianamenin kabulü için mahkemenin 15 gün süresi var."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
08.07.2025
14:37
Bingöl`de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 10 yıl 9 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 10 farklı suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı.
08.07.2025
14:24
Bingöl`de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
08.07.2025
14:19
Bakan Kacır`ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Bakan Kacır'ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen Bingöl ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. İptalin, şehit cenazeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
08.07.2025
13:59
THY ve AJet`ten
THY ve AJet'ten 'Ada Kıbrıs'a Büyük Destek
'Ada Kıbrıs' logolu uçaklar gökyüzünde tanıtım platformuna dönüşecek. Ahmet Bolat: 'Ada Kıbrıs'ın ana aktörü olmak için bir araya geldik'
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın