KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Ergenekon'da itiraf

SANIK OSMAN YILDIRIM: CUMHURİYET GAZETESİ'Nİ BEN BOMBALATTIM''

Ergenekon`da itiraf
26 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 08:31
0
1218
0
AA aa
Ergenekon davasıyla birleşen Danıştay davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, Ergenekon davasının duruşmasında ilk kez söz alarak, "Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olayını ben yaptırdım ancak Danıştay saldırısının sahte faili olmak istemiyorum" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklara söz verilince, "Ben Muzaffer Tekin'in, Baykal'ın, Doğan Medyası'nın ve Saygı Öztürk'ün, hakkımdaki 'suçlamalardan kaçıyor' iddialarına cevap vermek istiyorum" diyen Osman Yıldırım, şunları söyledi: "Ben gizli tanık da değilim, açık tanık da değilim. Ben vatanımı ve milletimi seviyorum. Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olayını ben yaptırdım, pişman da değilim. Bana bir para gelecekti, bu yüzden kabul ettim, gençlere orayı bombalattım. Ancak bu eylemden pis kokular geliyordu. Bunun için altında yatan nedenleri öğrenmek istedim. 17 Mayıs 2006'da gece 02.00'de televizyonu açtığımda 'Derviş Vahdeti'nin Danıştay saldırısını gerçekleştirdiğini öğrendim. Ben bu saldırıyı herkesten sonra öğrendim."

Danıştay saldırısında azmettirici olduğunun söylendiğini belirten Yıldırım, "Ben Danıştay saldırısının sahte faili olmak istemiyorum. 500 kere suç işledim ama Danıştay olayını yapmadım. Suikastı kim yaptırdıysa mahkemeye gelecekler Osman Yıldırım'ın üstlenmesini istiyoruz diyecekler, hesap verecek" diye konuştu.

1982 yılında kan davası nedeniyle işlenen 12 cinayetle ilgili yargılandığını ve yaşım küçük olduğu için hüküm giymediğini ifade eden Yıldırım, iddialarını şöyle sürdürdü: "1983'ten 89'a kadar yüzlerce suç işledim, bedelini çekmedim. 1993 yılında tahliye oldum. 94'e kadar suç işlemedim. 1994 yılında bir mafya liderine suikast girişiminde bulundum. Cezaevine girdim. Gündüz cezaevindeydim, gece dışarıda suç işliyordum. Benim ağır cezada işlediğim bir suç da gizlendi."

Mahkeme başkanı, avukatı olmadığı ve söylediklerinin savunmaya girdiği gerekçesiyle Yıldırım'ın konuşmasını keserek, "Daha sonra avukatın eşliğinde istediğin gibi konuşabilirsin" dedi.

Mahkemede söz alan Danıştay davası sanıklarından Süleyman Esen ise "Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay saldırılarını kınıyorum. Alparslan Aslan'ın 45 gün sonra verdiği ifadesiyle davaya dahil edildim. Ben kimseye bomba vermedim. Saldırılardan haberim yoktur. Yasa dışı örgüte üye olmadım. Alparslan Aslan haricinde kimseyi tanımıyorum. 38 aydan beri tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Aynı davanın sanıklarından Erkan Timuroğlu da, duruşmada söz alan sanıklardan birini kast ederek "Uzun saçlı parlak çocuk haddini aşıyor, haddini bildirin" dedi.

Osman Yıldırım kimdir?

Karslı bir ailenin oğlu olan Osman Yıldırım, hırsızlık, yaralama, gasp, adam öldürme suçlarından sabıkalıydı. 1, 11 ve 13 Mayıs 2006'da Alparslan Aslan, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'la birlikte Cumhuriyet'e üç ayrı bombalı saldırı düzenlediği iddia edildi. Alparslan Arslan, Danıştay suikastini gerçekleştirdiği sırada tutuklanınca birlikte bombalı eylem düzenlediği iddia edilen Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır da gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alındı.




haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın