KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Ergene'ye su bulgaristan'dan geldi

Bulgaristan'daki sağanak yağışlar Edirneli çiftçileri sevindirdi. Bulgaristan baraj kapaklarını açınca Meriç ve Tunca nehirlerinden çeltik sulaması yapan çiftçiler rahat bir nefes aldı.

Ergene`ye su bulgaristan`dan geldi
14 AĞUSTOS 2007 SALI 14:48
0
889
0
AA aa
Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Bulgaristan'daki sağanak yağışların Edirneli çiftçileri sevindirdiğini belirterek, Meriç ve Tunca nehirlerinden çeltik sulaması yapan çiftçilerin rahat bir nefes aldığını söyledi. Yorulmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçen Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin Edirne'de birleştiğini anımsatarak, Bulgaristan'ın aşırı yağıştan dolayı Arda ve Meriç nehri üzerindeki baraj kapaklarını açtığını ifade etti.

Yağışlar ile barajlardan gelen suyun Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerini kısa sürede yükselttiğini bildiren Yorulmaz, bu nehirlerden çeltik tarlalarını sulayan üreticilerin şanslı olduklarını anlattı. Yorulmaz, şunları kaydetti: ''Bu saatten sonra gerçekleşecek yağışlar ayçiçeğini etkilemeyecek. Kuraklık ayçiçeğini kuruttu. Verimin yüzde 60 düşmesini bekliyoruz. Geçen sene bir dönümden elde edilen verim 200-250 kilogram arasındaydı. Bu yıl 90 kilogramı geçmeyecek gibi gözüküyor. Ancak, Bulgaristan baraj kapakları açınca nehirlerde suyun debisi yükseldi. Çiftçimiz daha rahat çeltik tarlalarını sulamaya başladı. Çeltik bilindiği gibi bol su isteyen bir ürün. Kuraklık nedeniyle zaten ayçiçeğinde büyük verim kaybı yaşandı. En azından eğer bundan sonra düzenli sulama yapılırsa çeltikteki verim kaybını önleriz.'' Yorulmaz, bundan sonra yağacak yağmurların toprağın nemlenmesi için önemli olduğunu belirterek, yağmur yağmaması halinde ekilen ürünün tarlada kuruyacağını bildirdi.

ÇELTİKÇİ MEMNUN

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Şimşek ise Meriç Nehri'ndeki su debisinin yükselmesi nedeniyle çeltikte çok fazla verim kaybının yaşanmayacağını ifade ederek, çeltiğin kuraklık tehlikesini atlattığını söyledi. Türkiye'nin çeltik ihtiyacının yüzde 55'inin Trakya'nın karşıladığını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu: ''Nehirlerde debilerin yükselmesi çiftçilerimizi sevindirdi. Şu anda çeltikte bir sıkıntı yok. Zaten 15 gün sonra çeltiğin suya ihtiyacı kalmayacak. Eğer Meriç Nehri'nde su olmasaydı belirli bölgelerde ürün kaybı meydana gelecekti.'' Şimşek, çeltikte 1 dönümden 750 kilo civarında verim beklediklerini bildirdi



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın