KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2025 Salı
°C

Erken davranan zarar etti

İnönü Mahallesi’nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında belediyenin şartlarını kabul eden kimi hak sahipleri, Bin TL’den tapu devri verdi. Bu rakamı kabul etmeyen kimi hak sahipleri ise mahkemelik oldu ve tapu devri için 2.900 lira talepte bulundu. Belediye Bin TL verdiği tapu devrini bilirkişi raporuyla Bin 700 liraya çıkarınca, ilk devri kabul edenler 700 lira zarara uğradı.

Erken davranan zarar etti
30 MART 2015 PAZARTESİ 22:41
0
2225
0
AA aa

 Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, İnönü Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm projesine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Proje kapsamında hak sahiplerinin mağdur edildiğini ve şehrin en güzel yerinin mundar edildiğini savunan Karasu: “En büyük zararı da tapu devri yapan hak sahipleri gördü. Tapu devri yapmayan, mahkemelik olan hak sahipleri ise haklı mücadelelerine devam ediyor. Dava açan her bir hak sahibi, tapusunu Belediyeye devreden hak sahiplerinin en az 2 katı kadar bir bedelle mahkemeden galip ayrılacaktır. Bingöl Belediyesi 1.000 liradan tapu devri almıştı. Dava açanlar metrekare başına 2.900 liradan bedel talep etmiştir. İlk etapta 1.400 liralık bir bedel biçilmiştir. Hak sahipleri itiraz etmiştir. Belediye bilirkişi aracılığıyla bedel teklifini 1.700 liraya çıkarmıştır. Bu teklif 2. Asliye Hukuk Mahkemesince kabul edilmiş ve TOKİ'ye teklif edilmiştir. TOKİ 1.700 liralık bedeli kabul ederse mahkeme 1.700 lira üzerinden karar verecektir. Ancak bu karardan sonra hak sahiplerine yeni bir itiraz hakkı doğacaktır. Bedele itiraz edecekler ve kendi talepleri olan 2.900 lirada direteceklerdir. Makul bir fiyatta anlaşma sağlanıncaya kadar süreç işleyecektir” dedi.

“MALLAR UCUZ-BELEŞ GASP EDİLDİ”

Tapu devrinde bulunan hak sahiplerinin mallarının ucuz-beleşe gasp edildiğini belirten Karasu, şunları kaydetti: “Mahkemelik olan hak sahipleri ise şu an itibariyle en az yüzde 70 karlı durumdadır. Yani, 100 Bin lira değer biçilen bir evin sahibi şu an itibariyle 70 Bin lira zararlı durumdadır. Mülkiyetine 120 Bin lira değer biçilen ve tapusunu devreden bir hak sahibi ise 84 Bin lira zarar etmiş durumdadır. 'Tapuyu vermeyin, bu bir oyundur, sizi kandırıyorlar, ayakçıları vasıtasıyla sizin malınıza göz koymuşlar' dedik, inandıramadık. İnönü Mahallesinin krokisini çizdik, rapor yazdık ve Sayın Cevdet Yılmaz'a gönderdik. 'Yazıktır, bu garibanların malına sahip çıkın, bu projeyi bir sonraki döneme erteleyin' dedik. İlgilenmedi. Tam tersine Sayın Serdar Atalay'a destek çıktı, önce kendi evini yıktırdı. 'Bu oyundur, amaç vatandaşın tapularını belediyeye devretmesini sağlamaktır, Sayın Cevdet Yılmaz'ın eve ihtiyacı yoktur' dedik. Ama hak sahipleri Stockholm Sendromuna girdi.”

EK MASRAFLAR ÇIKACAK

Bitme aşamasına gelen binaların kullanışlı olmadığını, yapımında kötü malzeme kullanıldığını savunan Karasu, şunları belirtti: “Her hak sahibi en az 10 Bin ila 15 Bin lira ek masraf yapmak zorunda kalacaktır. TOKİ, istediği işi istediği gibi yapar, denetim dışıdır ve hiç kimse bu kuruma karşı hakkını arayamaz. Hak sahipleri konutları devralmamalıdır. Konutları devralmada sorumlu Bingöl Belediyesi ve Başkanı Sayın Yücel Barakazi'dir. Sayın Yücel Barakazi bu evleri bağımsız denetçilerin denetiminden sonra teslim almalıdır. Mahkemenin gidişatı gösteriyor ki, her bir hak sahibi en az 100 Bin lira zarar etmiş durumdadır. Tapularını devreden hak sahiplerine soruyorum: Her biriniz 100 Bin lirayı kaç yılda biriktirebilirsiniz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın