KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Ermeni iddialarına tarihçiler karar vermeli

İzmir'in Milano ile çekiştiği Expo 2015 toplantısı için Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Fransa Başbakanı François Fillon ile yaptığı ikili görüşmede, Fransa'nın 'Ermeni iddialarını' içeren parlamento kararı da gündeme geldi.

Ermeni iddialarına tarihçiler karar vermeli
28 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 08:37
0
1028
0
AA aa
Gül basın mensuplarına bilgi verirken Fillon'un, "Ermeni olayları konusunda siyasetçilerin değil, tarihçilerin karar vermesi doğru olur" dediğini aktardı. Gül, şöyle konuştu:

"Fransa fikir özgürlüğünün yurdu olarak bilinir. Bu konuyla ilgili, 'Bunlara siyasetçiler karar veremez. Ancak tarihçiler, bilim adamları karar verir. Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. En gizli arşivlerini açmıştır. Dolayısıyla bütün tarihçiler bunları incelesin' dedik. Ayrıca bizim ortak tarih komisyonumuzdan bahsettim. Kendisi bunu makul buldu. Siyasetçilerin değil, tarihçilerin karar vermesinin doğru olduğunu söyledi. Ortak tarih komisyonunu desteklediğini söyledi. Hükümet olarak düşüncelerini açık biçimde paylaştı."

Fransa'nın Türkiye'nin AB sürecine engel olduğu yolundaki soruya ise Gül, "Biz yol haritamızı izlemeye devam edelim. Bu süreç Türkiye'yi her alanda güçlendirecektir" dedi. Gül, Türkiye ile Fransa arasında tarihsel ilişkilerin bulunduğunu Fransızların Türkiye'nin ekonomik potansiyelini en iyi bilenlerin arasında yer aldığını belirtti. Gül, "Kuşku yok ki, İstanbul'da Fransa'dan çok Renault arabası var. Fransız diplomasisi, Türkiye'nin bölge ve dünyadaki rolünü takdir ediyor. Bazı günlük gelişmeler, o kadar önemli ilişkileri değiştiremez. İki ülke arasındaki sorunlar sadece geçici olabilir" diye konuştu.


hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın