KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Ersöz: kürt sorunu çözülmeli

Demokratik ve Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı ve İl Yönetim üyeleri dün saat kulesi önünde toplanarak, basın açıklaması yapıldı.

Ersöz: kürt sorunu çözülmeli
07 OCAK 2008 PAZARTESİ 09:34
0
1516
0
AA aa
Demokratik ve Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı ve İl Yönetim üyeleri dün saat kulesi önünde toplanarak, basın açıklaması yapıldı.
DTP İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz, parti üyeleri ile dün saat 13.30'da Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Ellerindeki pankartlarla talep ve beklentilerini aktaran Grup, Kürt sorunu ve yaşanan gerginliklerin son bulmasına yönelik sloganlar attı.
Grup adına bir açıklama yapan DTP İl Balkanı Ersöz, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu'nun, kan, gözyaşı, şiddet ve savaşlar sonucunda yoksulluğun alabildiğince yaygınlaştığı, sahip olduğu zenginlik kaynaklarını bölgeye gözyaşı ve ölüm getirmeye devam ettiğini vurguladı.
Ersöz: “Ülkemizin, son 1 yıl içinde başta Kürt sorunu olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları, mevcut iktidarın iradesizlik göstermesi nedeniyle daha da ağırlaşmıştır. Kürt sorunundaki çözümsüzlük, beraberinde yapay sorunlarda ortaya çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlar bunlara bir örnektir. Siyasal iktidarın sivil anayasa vaadi; kendine olan güvensizliği ve dengeleri koruma kaygısı nedeniyle hala açıklanmamıştır. Siyasal iktidardan beklentimiz, yeni anayasa da başta Kürt halkı olmak üzere, bütün etnik ve dini kimliklerin özgürce ifade edildiği bir anayasa olması. Ülkemizi kaostan kurtarmanın yolu gerçek sivil demokratik bir anayasayı yapmaktan geçer” dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce parti binasına gitti.
 

 

 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın