KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Eruygur tahliye ediliyor

Avukatı, beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda olan Orgeneral Eruygur'un tahliye edileceğini açıkladı

Eruygur tahliye ediliyor
21 EYLÜL 2008 PAZAR 16:56
0
1011
0
AA aa
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçirdiği için hastane ortamında tutulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı, nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, halen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altında bulunan emekli Orgeneral Eruygur'un, sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme, emekli Orgeneral Eruygur'un tahliyesini kararlaştırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreter Yardımcısı ve emekli Orgeneral ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur'un Avukatı Kazım Arslan, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin Eruygur için verdiği tahliye kararıyla ilgili ''Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' dedi.

Kazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan ve burada düşerek geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tutuklanması için kendilerine göre bir sebep olmadığını iddia etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararı için ''Olması gerekendi bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' diyen Arslan, her ay mahkemeye tahliye talebinde bulunduklarını kaydetti.

Arslan, şöyle konuştu:

''Tutuklanması için bize göre sebep de yoktu ama buna rağmen tutuklama kararı verilmişti. Tahliye kararı verilmesiyle de en azından bir nebze olsun teselli bulduk. İnşallah gelecekte beraatla sonuçlanacak kararları bekliyoruz. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor, ama iyileşmeye doğru göstergeler var. Bekliyoruz, inşallah o da iyileşecek ve aramıza katılacak.''

-''10 GÜN FAZLA HAREKET ETTİRİLMEMESİ GEREKİYOR''-

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Bozkurt Uslu ise tahliye kararıyla ilgili buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, ''Bizim için önemli olan sağlığına kavuşmasıdır. İlk fırsatta onuru ve itibarının iade edilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Eruygur'un başka bir hastaneye sevki konusunu da değerlendiren Uslu, hastanın şimdilik mecburen Koacaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kalacağını belirterek, ''Çünkü boyun kemiğindeki kırıklar nedeniyle 10 gün fazla hareket ettirilmemesi gerekiyor. Eruygur'un başka hastaneye sevkine öncelikle ailesi karar verecek. Bizim için önemli olan iyi olması, sağlığına bir an önce kavuşması ve başımızda olmasıdır'' şeklinde konuştu.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Orgeneral Şener Eruygur, 17 Eylül'de hipertansiyon nedeniyle koğuşunda düşerek beyin kanaması geçirdiği için KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı

Habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın