KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

Eski konağın yeri park olacak

Genç Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri arasındaki görüşme sonucunda, eski hükümet konağı park alanına dönüştürülecek.

Eski konağın yeri park olacak
20 MART 2018 SALI 21:49
7
3500
1
AA aa

Halkın yoğun bir şekilde talep ettiği ve ilçe basını aracılığı ile de sürekli gündeme getirdiği ‘eski hükümet konağı alanı park olsun, sağlık ocağına ise eski tekel alanı tahsis edilsin' talebi vatandaşın isteği doğrultusunda adımlar atıldı.

1946 yılında yapılan ve o tarihten 2016 yılına kadar hükümet binası olarak kullanılan tarihi bina, halka hizmet noktasında yeterli olmaması ve Deprem Yönetmeliğine de uygun bulunmaması nedeniyle 2016 yılında eski Sağlık Ocağı yerinde 7 bin metre karelik alan üzerinde modern bir Hükümet Konağı yapılarak, eski tarihi bina konağın yerini de, İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni sağlık merkezinin yapımı için devredildi.

Mevcut alanın dokusu itibari ile de yeşil alan için çok uygun bir alan olduğunu söyleyen ilçe halkı ise, eski hükümet konağı alanının yeşil alan olarak ilçeye kazandırılması için yetkililerden somut adım bekliyordu. Sürekli tartışma konusu olan alan için Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, 2017 yılı başında İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile park amaçlı kullanılmak üzere tahsisi çalışılan 6 bin metrekarelik eski hükümet konağı alanı ile belediye bünyesindeki eski tekel alanının takası konusunda görüştü. Görüşmeler sonucunda anlaşmaya varan taraflar, her iki yerin bir an önce kullanıma açılması için işlemlerin hızlandırılması konusunda görüş birliğine vararak, çalışmalara start verildi.

 “Parka başlamak için sağlık ocaklarının da projesi hazır olması lazım”

Geçtiğimiz hafta Genç'te yapılan ‘Yerel Buluşmalar İstişare' toplantısında konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Söz konusu alanlar için tapu sorunu çözüldüğü, eski konak alanına kazma vurmak için de sağlık ocaklarının projesinin onaylanması gerektiğini söyleyen Başkan Topraktan; “Eski Hükümet Konağı alanı ilgili sıkıntılar çıktığı için bu yıl park yapamadık ama halen tam anlamıyla belediye ye geçmiş değil. Sağlık Müdürlüğünden almamız için onlara Genç'te sağlık merkezi için o alan ölçüsünde yer vermemiz lazım. Biz o sorunu halettik. İki katlı bir sağlık ocağı yapılacak. Muhtemelen Nisan sonu veya Mayıs ayında projesi Kaymakamlıktan çıkacak. Eğer yeni bir sorun çıkmazsa Afa konutlarının orasındaki de hazır. Tapusu çıktı veya çıkacak. Diğer yer ise Mevlana Camii'nin orası, orayı da il müdürlüğüne verdik. Orada da sağlık ocağı yapılacak. Hazırlıklarımız tamam. Eski konağa kazma vurmamız için park yapmak için sağlık ocaklarının da projesi hazır olması lazım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24145)
21 Mart 2018 Çarşamba 23:24
çok isabetli bir karar.
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın