KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Eski mezunlardan anlamlı yardım

Istanbul'da faaliyet yürüten bin-genç-der, istanbul'da ikamet eden ve genç yatılı bölge okulu'ndan mezun olan derneğin üye ve gönüllülerin yardımı ile genç ybo öğrencilerine kışlık giyim yardımında bulundu.

Eski mezunlardan anlamlı yardım
15 KASIM 2017 ÇARŞAMBA 23:56
0
2133
0
AA aa

7 yıl önce İstanbul'da Gençliler tarafından kurulan Bingöl Genç İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bin-Genç-Der), İstanbul'da ikamet eden ve daha önce Genç Yatılı Bölge Okulu'nda okuyup, mezun olan derneğin üyeleri, 290 öğrenciye kışlık bot ve kaban dağıtımı yaptı.

Genç YBO Konferans Salonu'nda gerçekleşen dağıtımda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, insanların her zaman faydalı bireyler olarak toplumda yer almasını söyledi.

Dinler;  “Bu okuldan mezun olmuş İstanbul'a gitmiş, iş hayatına atılmış, ama kendi oklunu unutmamışlar. Tabii hakikatten kelimelerin bittiği nokta, duygulandık. Ben şahsen çok etkilendim. Gittiği yeri unutmamış. İnşallah sizlerde büyüdüğünüz zaman, bir yerlere geldiğiniz zaman unutmazsınız. Halit Sanır kardeşimiz unutmamış burayı.  Buradan giden onu gibileri karınca kararınca misali bu kışın giyim yardımı olarak kaban ve bot yardımda bulundular. Ben kendim ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. İnşallah bunun devamı gelecek. Tabii değerli öğrenciler, önemli olan insanlara faydalı olabilmek. Yani hepimiz doğar, büyür ve ölürüz. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir ” İfadelerini kullandı.

 “GENÇ YBO BİZİM İÇİN OKULDAN ÖTE EVİMİZ”

Konuşmasına Bin-Genç Der'in çalışmasına değinerek dernekleşmenin önemine vurgu yapan Sanır, Bin-Genç Der, Genç YBO'da okuyanların temelleri üzerinde kurulduğunu belirterek; “Yaklaşık 7 senedir İstanbul'da Bin-Genç Der olarak çalışmalarımızı yapmaktayız. Dernekleşme, insanların sadece bir araya gelme olgusu değil. Bu bazen insanların bir kaynaşma bazen yardımlaşma, bazen de bir birinin eksikliklerini görmedir. Benim çocukluğumdan yetişkinliğime kadar içinde zamanımı geçtiği Genç Yatılı Bölge Okulu (YBO) bizim için çok anlamlı bir okuldur. Hele bugün bizim Gençlilerin büyük şehirlerde, büyük yerlere gelmiş, işletme kurmuş hemşerilerimizin çoğu bu okulda okumuş, bu okulun zorluklarını, bu okulun sıkıntılarını çekmiş bireyler, bugün büyük şehirlerde büyük mücadeleler vererek yaşıyorlar. Biz ilçemizi sevdiğimiz kadar o, okulu unutmuyoruz. YBO bizim için okuldan öte bizim evimiz gibi bir anlam taşıyor ” dedi.

“YARDIMLAR YBO'DAN MEZUN OLAN ÜYE GÖNÜLLERİN DESTEĞİ”

YBO'da okuyan öğrencilere yardımda bulunmak kendileri için manevi bir anlam taşıdığını kaydederek konuşmasını sürdüren Sanır, Bin-Genç Der'in mezun öğrenciler ile şimdiki öğrenciler arasında gönül köprüsünü kuracağını ifade etti.

Bu tür kaynaşmalar ile öğrencilerde öz güven oluşacağını söyleyen Sanır; “Bu okulda okuyan çocukları sevdirmek, bir yardımdan öte bizim için manevi anlamı da vardır. Bizde dernek olarak çocuklara bu giyim konusunda, daha önce burada okumuş bu okulun havasını solmuş ve bugün bir yerlere gelmiş kişilerin temelini kurduğu derneğimizin üye ve gönüllüleri, burayı tekrardan hatırlamak, bu öğrenciler ile kaynaşmak için verdikleri yardım ile YBO'muzda okuyan öğrenci kardeşlerimize yardımda bulunduk. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. İnanıyorum ki bu çocuklar, bu okuldan mezun olmuş birinin İstanbul'da bir dernek başkanlığını yaptıktan sonra ve onlara bu yardımı getirdiği bilincini hissettiklerinde onlarda, geleceğe heyecanla bakacaklar. Bu konuda büyük bir çaba ve yol kat edeceklerdir. İnşallah bu çocuklarda, bu bilincin farkına varıp memleketimizde farklı yerde büyük görevleri üstleneceklerdir. Onlar bunu yaparken bu bizim için çok anlamlı bir iş olur. Biz, Gençli olup dışarıda olan işadamlarımıza öncülük yapıp memlekete getiriyoruz. Bizler buraya bir iğne çakarken dışarıda olan işadamlarımız bir-iki iğnede onlar çakacaklarına, katma değer katacaklarını düşünüyoruz.  Biz dernek olarak da bunlara bir aracı oluyoruz. Gönül köprüsüyüz. Bu konuda bize maddi ve manevi desteği olan hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Okulumuzda okuyan bütün öğrenciye mont ve bot dağıttık” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2025
23:06
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı'nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tesciliyle uluslararası düzeyde kazandığı koruma, arı sağlığı, iklim değişikliği ve çevre dostu üretim modelleri gibi konuların çok boyutlu olarak ele alındığı konferansa kamu, akademi ve özel sektörden uzman isimler katıldı.
20.05.2025
23:05
Bingöl`de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 'Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 8 ton Yedisu horoz kuru fasulye tohumu dağıtıldı.
20.05.2025
23:03
Bingöl`de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de emniyet ve jandarma ekiplerince son 15 gün içerisinde düzenlenen uygulamalarda 176 bin 274 kişi sorgulandı. Uygulamalarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile araması bulunan 83 şahıs yakalanırken, ayrıca uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
20.05.2025
23:02
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl'de KÖYDES komisyonunda görev yapacak il encümeni ve muhtar temsilcileri seçimi için sandık kuruldu. 91 kişinin oy kullandığı seçimde kazanan isimler şunlar oldu;
20.05.2025
23:01
MHP Solhan İlçe Başkanlığı`na yeni atama
MHP Solhan İlçe Başkanlığı'na yeni atama
MHP İl Başkanı Baran; 'Yeni İlçe Başkanımız Sayın Hayati Hocaoğlu'na görevinde üstün başarılar diliyor, kendisine güvenimizin tam olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz' dedi.
20.05.2025
23:00
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü sporcu Abdullah Burulday, Rize'de düzenlenen yarı final müsabakalarında elde ettiği başarılı derecelerle Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın