KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Eski mezunlardan anlamlı yardım

Istanbul'da faaliyet yürüten bin-genç-der, istanbul'da ikamet eden ve genç yatılı bölge okulu'ndan mezun olan derneğin üye ve gönüllülerin yardımı ile genç ybo öğrencilerine kışlık giyim yardımında bulundu.

Eski mezunlardan anlamlı yardım
15 KASIM 2017 ÇARŞAMBA 23:56
0
2354
0
AA aa

7 yıl önce İstanbul'da Gençliler tarafından kurulan Bingöl Genç İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bin-Genç-Der), İstanbul'da ikamet eden ve daha önce Genç Yatılı Bölge Okulu'nda okuyup, mezun olan derneğin üyeleri, 290 öğrenciye kışlık bot ve kaban dağıtımı yaptı.

Genç YBO Konferans Salonu'nda gerçekleşen dağıtımda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, insanların her zaman faydalı bireyler olarak toplumda yer almasını söyledi.

Dinler;  “Bu okuldan mezun olmuş İstanbul'a gitmiş, iş hayatına atılmış, ama kendi oklunu unutmamışlar. Tabii hakikatten kelimelerin bittiği nokta, duygulandık. Ben şahsen çok etkilendim. Gittiği yeri unutmamış. İnşallah sizlerde büyüdüğünüz zaman, bir yerlere geldiğiniz zaman unutmazsınız. Halit Sanır kardeşimiz unutmamış burayı.  Buradan giden onu gibileri karınca kararınca misali bu kışın giyim yardımı olarak kaban ve bot yardımda bulundular. Ben kendim ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. İnşallah bunun devamı gelecek. Tabii değerli öğrenciler, önemli olan insanlara faydalı olabilmek. Yani hepimiz doğar, büyür ve ölürüz. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir ” İfadelerini kullandı.

 “GENÇ YBO BİZİM İÇİN OKULDAN ÖTE EVİMİZ”

Konuşmasına Bin-Genç Der'in çalışmasına değinerek dernekleşmenin önemine vurgu yapan Sanır, Bin-Genç Der, Genç YBO'da okuyanların temelleri üzerinde kurulduğunu belirterek; “Yaklaşık 7 senedir İstanbul'da Bin-Genç Der olarak çalışmalarımızı yapmaktayız. Dernekleşme, insanların sadece bir araya gelme olgusu değil. Bu bazen insanların bir kaynaşma bazen yardımlaşma, bazen de bir birinin eksikliklerini görmedir. Benim çocukluğumdan yetişkinliğime kadar içinde zamanımı geçtiği Genç Yatılı Bölge Okulu (YBO) bizim için çok anlamlı bir okuldur. Hele bugün bizim Gençlilerin büyük şehirlerde, büyük yerlere gelmiş, işletme kurmuş hemşerilerimizin çoğu bu okulda okumuş, bu okulun zorluklarını, bu okulun sıkıntılarını çekmiş bireyler, bugün büyük şehirlerde büyük mücadeleler vererek yaşıyorlar. Biz ilçemizi sevdiğimiz kadar o, okulu unutmuyoruz. YBO bizim için okuldan öte bizim evimiz gibi bir anlam taşıyor ” dedi.

“YARDIMLAR YBO'DAN MEZUN OLAN ÜYE GÖNÜLLERİN DESTEĞİ”

YBO'da okuyan öğrencilere yardımda bulunmak kendileri için manevi bir anlam taşıdığını kaydederek konuşmasını sürdüren Sanır, Bin-Genç Der'in mezun öğrenciler ile şimdiki öğrenciler arasında gönül köprüsünü kuracağını ifade etti.

Bu tür kaynaşmalar ile öğrencilerde öz güven oluşacağını söyleyen Sanır; “Bu okulda okuyan çocukları sevdirmek, bir yardımdan öte bizim için manevi anlamı da vardır. Bizde dernek olarak çocuklara bu giyim konusunda, daha önce burada okumuş bu okulun havasını solmuş ve bugün bir yerlere gelmiş kişilerin temelini kurduğu derneğimizin üye ve gönüllüleri, burayı tekrardan hatırlamak, bu öğrenciler ile kaynaşmak için verdikleri yardım ile YBO'muzda okuyan öğrenci kardeşlerimize yardımda bulunduk. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. İnanıyorum ki bu çocuklar, bu okuldan mezun olmuş birinin İstanbul'da bir dernek başkanlığını yaptıktan sonra ve onlara bu yardımı getirdiği bilincini hissettiklerinde onlarda, geleceğe heyecanla bakacaklar. Bu konuda büyük bir çaba ve yol kat edeceklerdir. İnşallah bu çocuklarda, bu bilincin farkına varıp memleketimizde farklı yerde büyük görevleri üstleneceklerdir. Onlar bunu yaparken bu bizim için çok anlamlı bir iş olur. Biz, Gençli olup dışarıda olan işadamlarımıza öncülük yapıp memlekete getiriyoruz. Bizler buraya bir iğne çakarken dışarıda olan işadamlarımız bir-iki iğnede onlar çakacaklarına, katma değer katacaklarını düşünüyoruz.  Biz dernek olarak da bunlara bir aracı oluyoruz. Gönül köprüsüyüz. Bu konuda bize maddi ve manevi desteği olan hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Okulumuzda okuyan bütün öğrenciye mont ve bot dağıttık” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın