KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Esnaf faturaları yaktı, zammı protesto etti!

Bingöl'de yüksek kesilen elektrik faturalarını ve zammı protesto etmek için bir araya gelen siyasi parti, esnaf ve STK temsilcileri, elektrik faturalarını yakarak zammın geri çekilmesini talep etti.

Esnaf faturaları yaktı, zammı protesto etti!
04 ŞUBAT 2022 CUMA 15:34
39
4287
20
AA aa

Bingöl'de Ocak ayı içinde esnafa kesilen zamlı elektrik faturaları, protesto edildi. Merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, esnaf ve STK'lar, hükümete çağrıda bulunarak zammın geri çekilmesini talep etti.

Kesilen elektrik faturalarını yakarak tepki gösteren esnaf ise işyerlerini kapatma aşamasına geldiklerini belirtti.

Ortak düzenlenen basın açıklamasında konuşan DEVA Parti İl Başkanı Mikail Kovalar, “ Pandemi sürecinden bu yana esnafımızın yaşadığı sıkıntılar ve sorunlar hepimizin malumudur. Pandemi sürecinde bile büyük bir özveri göstererek ahilik geleneği ve ilkelerinden ödün vermeyerek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye özen gösterip, vatandaşlarımızın kileri, servisi, tedarikçisi olmaya özen gösterdiklerine hepimiz şahitlik ettik. Buradan bu vesileyle tüm esnaflarımıza bütün vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi sürecinden bu yana esnafın içinde bulunduğu zor durumları elimizden geldiğince gerek şifaen gerek yazılı ve sosyal medyada yetkililere bildirmeyi kendimize bir görev addederek; bu kutsal çabanın içinde yer almaya özen gösterdik. O dönemde adeta sesleri olmaya çalıştık ama maalesef vicdanlarını körelten zihniyet, kulaklarını da sağırlaştırmıştı duymak istemedikleri. Unutulmasın ki;  Esnaflarımız toplumun ortak paydasıdır. O paydanın üstü dürüstlük, güzel ahlak, cömertlik, sabır, kanaatkarlık gibi toplumu ayakta tutan özellikler barındırmaktadır. Yani demem o ki; esnaf çökerse toplum çöker;  Esnaf çökerse ahlak çöker” dedi.

“ESNAFIMIZ KİRASINI, PERSONEL MAAŞINI, SİGORTASINI, STOPAJ VE VERGİSİNİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR”

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini belirten Kovalar; “Biz de bunun bilincinde olarak adeta esnafımızı yok etmeye, kepenk kapattırmaya kadar götüren elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan artışı protesto etmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik.  Açıklanan enflasyon rakamlarının gelen faturalarla karşılaştırdığımız zaman bu oran  % 120'nin üstündedir. Esnafımız kirasını, personel maaşını, sigortasını, stopaj ve vergisini ödemekte zorlanıyor. Bunu görmemek için kör, duymamak için sağır, konuşmamak için de dilsiz olmak gerek.  2021 yılından bu yana elektrik fiyatlarına gelen zam oranı % 259'dur. 2021 yılı Ocak ayında 1 kW Fiyatı 0,79 TL,  2021 yılı  Temmuz  ayında 0,92 TL,  2022 Ocak ayında ise bu rakam 2.06 TL olarak ciddi bir şekilde artış göstermiştir. Hükümetin ekonomide izlemiş olduğu yanlış politikaların bedelini vatandaşımız ödemektedir. Bu haksızlıktır, bu zulümdür. Bu zulme sessiz kalmamak adına bunları dile getirmek hepimizin vicdani görevidir.  Son günlerde yapmış oldukları açıklamalarla KW sınırını 150 KW'tan 210 KW'a çıkartmaları ise vatandaş ve esnafımıza  ölümü gösterip onları sıtmaya razı etmektir. Esnaf ve vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmektir. Çünkü; Teiaş'ın 2011 raporuna göre; iki çocuklu dört kişilik bir ailenin aylık tüketimi 253 kWh olarak tespit edilmiştir. Söyler misiniz bu vatandaşın ve esnafın aklıyla dalga geçmek değildir de nedir? Buradan şehrimizin yöneticilerine ve iktidarı temsil eden hükümet üyelerine esnafın ve vatandaşın  sesine kulak vermelerini ve bir an önce bu zulmün sona erdirilmesi için çaba göstermelerini rica ediyoruz. Elektrik faturalarına uygulanan indirim önergesini reddeden siyasi partilerin ilimizdeki temsilcilerine burada sizlerin huzurunda bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen faturaları kirasından fazla gelen esnaflarımızın durumunu halktan kopmuş genel merkezlerinize acil olarak bildirmenizi ve durumun büyük bir önem arz ettiğini kendilerine bildirmenizi esnaflarımız ve vatandaşlarımız adına  rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZ SİYASET ÜSTÜ BİR DEĞERDİR”

Kovalar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Esnafımız siyaset üstü bir değerdir. Hangi parti olursak olalım bu zor günlerde esnafımızın yanında yer alıp, onları yok etmeye yönelik elektrik fiyatlarına gelen fahiş zamma dur diyelim. Sözlerimi daha fazla uzatmadan esnaf arkadaşlarımıza vermek istiyorum. Eminim ki onların içi daha dolu, ve anlatacak daha çok sorunları vardır.

Burada bizleri yalnız bırakmayan esnaflarımıza, basın mensuplarımıza, siyasi parti temsilcilerine, emniyet teşkilatımıza, demokratik hakkımızı kullanmamızda engel oluşturmayan Bingöl Valiliğimize ve işlerinden dolayı gelemeyip desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89184)
08 Şubat 2022 Salı 08:33
Bu memlekette zekanı başkalarının eline verirsen meydanlara insanları dökmek o kadar da zor değil. Kendince memleket meseleleriyle uğraştığını zanneden zavallılar. Aklınızı kiraya vermeyin hele hele bir zıktelinin hiç eline vermeyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89121)
07 Şubat 2022 Pazartesi 11:17
Adam marketler cinririn sahibi ordan kalkmış pahalılıktan söz eder bir sorun bu malzemeler neden pahalı bulgur pirinç mercimek ne zaman devlet malı olmuş devlet bu malzemeleri satanlara ceza verse bağırıt çatlarsınız kazanıyorsanız verginizi vereceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89119)
07 Şubat 2022 Pazartesi 11:13
Alkış çalanlara yuhhlar olsun. İnsanda biraz haysiyet olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89064)
06 Şubat 2022 Pazar 16:07
Esnaf haklı. Bu yorumlardaki siyasi çekişmelerden anlaşılan kendi iç hesaplaşmalarını kusuyorlar. Onu bunu bilmem kiramdan fazla elektiriğim geldi. Aralık ayına kadar en fazla kiranın üçte biri gelen elektrik kiramı geçti.
Bu zamlar daha çok artacak göreceksiniz. Sandıkta da görüşeceğiz. Yine oy istemeye geleceksiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89062)
06 Şubat 2022 Pazar 13:54
Bu bingol siyaseti kadar kirli bir siyaset bulamazsınız. İnsanın yüzüne biraz şeref yansır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89058)
06 Şubat 2022 Pazar 06:41
Mikailin gizli adayı Serdar nerde serdarıda alaydın yanına arkadan serdar için çalışıyorsun diyorsun millet bilmiyor?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89094)
07 Şubat 2022 Pazartesi 00:13
@Misafir Kullanıcı Pesinde kemik icin gittiklerindense serdar zekatini verse yeter..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89086)
06 Şubat 2022 Pazar 22:58
@Misafir Kullanıcı En iyi aday Serdar Atalay olur. Memlekete hizmeti çok oldu. Akparti dinazorları onu yemeseydi bingöle daha çok hizmet ederdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89052)
05 Şubat 2022 Cumartesi 19:59
Birde kime kimlere hizmet ettiğinizi bilseniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89051)
05 Şubat 2022 Cumartesi 19:58
Allah size fırsat vermesin. Bir insanın yüzünde ar damarı patlamış sa yapılacak bir şey yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89050)
05 Şubat 2022 Cumartesi 19:52
Cehaletle siyasetin birlesmesinin resmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89048)
05 Şubat 2022 Cumartesi 17:06
chp hdp hiç yok aralarında acaba kankillerini onutularmı çağırmayı yazık olmuş tuh be ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89076)
06 Şubat 2022 Pazar 20:58
@Misafir Kullanıcı Milet evine ekmek götüremiyor sizin derdiniz hdp olmuş Allah akıl fikir versin
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın