KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Esnaf sayısında korkutan düşüş!

Bingöl’deki esnaf sayısındaki düşüşe dikkat çeken ESOB Başkanı Bayram, 14 bin olan esnaf sayısının 2 bine indiğini söyledi. Bayram, kentteki başlıca sorunlara dikkat çekerek, yerel yönetime sitem etti.

Esnaf sayısında korkutan düşüş!
27 HAZİRAN 2014 CUMA 07:39
0
1745
3
AA aa

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, esnafların yaşadığı sorunları değerlendirdi. Bingöl'de her binanın altında bir AVM açıldığı için küçük esnafın zarar ettiğini ifade eden Bayram: “İki yıl önce Bingöl genelinde 14 bin sicilli esnaf bulunuyordu. Şimdi ise, 3 Bin 998 sicilli esnaf bulunuyor. Bu esnafların Bin 680 ise nakliyatçılık yapan şoförlerdir. Yani şimdi Bingöl genelinde resmi olarak 2 bin 318 esnaf bulunuyor. Bingöl büyümesine rağmen esnaflarda bu kadar azalma varsa demek ki burada çok ciddi sıkıntılar var. Yaşanan bu sıkıntıların sorumlusu belediye ve belediye meclis üyeleridir. Belediyenin derhal bu sorunları çözmesi lazım” dedi.

YEREL YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmalarını protesto eden mahalleliye destek veren Bayram, kentte yaşanan sorunları değerlendirdi. Bayram: “Yeni seçilen belediye başkanı da herhangi bir çalışma yapmıyor. Bingöl trafik sorunu, Su sorunu, çevre kirliliği sorunu ve ulaşım sorunu almış başını gidiyor. Bingöl'ün birçok yerinde daha trafik işaretleri bile yok. Yıllardır bu sorunları çözmek için alternatif çözümleri söylüyoruz. Ama hiçbir yetkili bu sorunların çözümü için herhangi bir çalışma yapmıyor. Yapılan çalışmalara baktığımızda var olan bütün çalışmalar eksiklikler var. Belediyenin yapmış olduğu iş baştan sona kadar yanlış mesela 8 katlık izin çıkartmış ama 8'inci katta yangın çıktığında yangını söndürecek kimse yok. Geçenlerde bir yerde bir yerde yangın çıkmış itfaiyenin hortumu yetmediği için yangına müdahale edilememiş. Böyle bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi hizmet yapmamakla suçlayan Bayram: “Belediye başkanına baktığımızda hiçbir hizmet yapmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için köylere gidip çalışma yapıyor. Belediye başkanının görevi halka hizmet etmektir. Seçim çalışması yürütmek değildir. Bingöl'ün mahallelerine gittiğinizde her yer toz toprak ve çöplüktür. Böyle bir şehir olamaz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Rasim Yıldırım (@Misafir_17505)
27 Haziran 2014 Cuma 20:47
Kamil bey bingölü bırakın son yıllarda esnaf sayısında milyonları aşan bir düşüş oldu bunlar resmi rakamlar ulusal basını biraz takip edin bingölde ki bu düşüş size fazla gelmeyecek.
selim sert (@Misafir_17501)
27 Haziran 2014 Cuma 11:32
ali bey bingölde herkes korkudan susarken konuşabilecek iradeyi gösteren tek isim bu yüzden severim kendisini ama bu belediye meclis üyeleri yeni seçildi biraz işe alışsınlar pişsinler sonra karar verelim çalışıp çalışmadıklarına
kamil yalın (@Misafir_17500)
27 Haziran 2014 Cuma 11:02
sayın bayram doğru söylediğiniz şeyler var ama yanlış söylediklerin doğrularda inandırıcı gelmiyor iki yıl içinde esnaf sayısı 14 binden 4 bine düştüğünü söylüyorsun 10 bin esnafın Bingöl için söylemesi kolay ama bu esnaflardan en az 10 tanesinin' de ismini versen biraz inandırıcı olur, ben inanamadım.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın