KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Esnafa 10 milyon tl destek

KOSGEB İl Müdürü Özdemir, esnaf ve girişimcilere sağlanan destekleri açıkladı. Girişimciye 6 milyon, esnafa ise 10 Milyon 500 Bin TL destek verildi.

Esnafa 10 milyon tl destek
17 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ 07:33
0
1956
0
AA aa

 

Solhan Belediyesince ‘herkes için kayıtlı istihdam' projesinin kapanış finali ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikalarının verilmesi için program düzenlendi.

İlçe merkezinde bir düğün salonunda yapılan programın açılış konuşmasını yapan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, bir yıllık süreçte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Program çerçevesinde KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan 259 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirten Yıldız, “Bu kardeşlerimize girişimcilik belgelerini vereceğiz. Bu belgeleri alacak kardeşlerimizin bunları evde saklamaları durumda hiçbir anlamı olmayacak. İnşallah her belge bir iş çatısı olur diyorum” diye konuştu.

ESNAFA 10 MİLYON TL DESTEK

KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir ise, 2017 yılında 940 kişiye belge verildiğini söyledi. Şimdiye kadar toplamda 4 bin girişimci adayına belge verildiğini kaydeden Özdemir, “2017 yılı içinde 111 girişimciye toplamda 1 Milyon 400 TL destek verdik. Bingöl geneli baktığımızda ise 247 girişimciye toplamda 6 Milyon 200 bin TL destek verildi. Bütün girişimcilik desteklerine baktığımız da ise 390 işletmemiz destek aldı bunlara verilen destek tutarı ise 10 Milyon 500 Bin TL'dir. Esnafa verilen 50 bin TL'lik krediyi 750 firmamız kullandı. Toplamda da kullanılan kredi tutarı 18 Milyon TL'dir.”

Program, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar'ın kayıt dışı istihdamın zararlarını anlatması ve girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
18.07.2025
03:13
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin dört bir yanına nitelikli eğitimi ulaştırma vizyonu doğrultusunda, yeni bir eğitim yuvasını Bingöl'e kazandırıyor. TED AD Bingöl Koleji, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de de kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.
18.07.2025
03:11
'El birliğiyle Bingöl'ü bir turizm merkezi haline getireceğiz'
Meclis'te yaptığı konuşmasında milletvekillerine şehrin turizm noktalarını sıralayıp ziyaret ve gelişim için destek çağrısında bulunan Milletvekili Korkutata: 'Bingöl'e gelen misafirlerimiz yalnızca doğanın ve tarihin değil, aynı zamanda insanımızın eşsiz misafirperverliğiyle de buluşmaktadır' dedi.
18.07.2025
03:10
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şahıslar cezaevlerine teslim edildiler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın