KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Esnafın faiz borçları siliniyor!

Torba Yasa ile borçlu esnaf rahat bir nefes alacak. Bingöl Ticaret Sanayi Odası’na kayıtlı olan esnafların gecikme zammı borçları affedilecek. Aidat borcu bulunan esnaflar, 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapması halinde, hesap edilen meblağ sekiz eşit takside bölünecek. Öte yandan peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sağlanacak.

Esnafın faiz borçları siliniyor!
30 EYLÜL 2014 SALI 07:16
0
1758
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BİNGÖL TSO) Başkanı Erkan Çalbay, yeni çıkan torba yasa ile birlikte odaya gecikme cezası borcu olan esnafın gecikme cezalarının silineceğini söyledi.

2 bin 657 üyenin 854 bin 396 lira tutarındaki gecikme zammı borcunun affedileceğini belirten Çalbay: “Uygulama, üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihinden önce odamıza ödemesi gerektiği halde ödememiş oldukları 2014 yılı Ekim ayında ödemesi gereken aidat 2.taksiti dışındaki tüm aidat borçlarını kapsamaktadır” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ: 1 ARALIK

Üyelerin, geçici 18.madde ile düzenlenen uygulamadan yararlanılabilmesi için en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurması gerektiğini ifade eden Çalbay: “Kapsama giren aidat borçlarına ilişkin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre hesaplanmış gecikme zamları silinecektir. Ancak 11 Eylül 2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak yeni tutar, asıl alacağa (aidat aslına) ilave edilerek, toplam meblağ hesap edilecektir. Ödeme hesap edilen toplam meblağ üzerinden yapılacaktır” dedi.

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 10 İNDİRİM

Ödenmesi gereken toplam meblağın 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenmesi halinde toplam tutara yüzde 10 oranında indirim uygulanacağını kaydeden Çalbay, başvuruda bulunan üyelerin yeniden hesap edilen meblağın 8 eşit takside bölüneceğini söyledi.

Birinci taksitin son ödeme tarihinin 31 Aralık 2014 olduğunu ifade eden Çalbay, kalan miktarın ise 3'er aylık dönemler halinde 7 taksite bölüneceğini belirtti.

Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar anapara borcundan düşüleceğini ve kalan borç için 6183 sayılı Kanun uyarınca gecikme zammının işlemeye devam edeceğinin uyarısında bulunan Çalbay: “Toplam meblağ ve taksit tutarları, vade tarihine kadar kredi kartı ile tek çekim tahsil edile bilinir. Ayrıca kredi kartı ile taksitlendirme yapılamaz. Uygulamadan yararlanmak isteyen borçlu üyelerin, belirtilen şartları yerine getirmelerinin yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilemeyecektir. İşi bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Odamız kayıtları devam eden üyelerimizin vergi mükellefiyetlerinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için bu uygulama hükümleri uygulanacak olup vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş olan aidat borçlarının ise tahsilinden vazgeçilecektir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın