Esnaflardan darbe girişimine tepki
Darbe teşebbüsüyle ilgili Bingöl ESOBdan yapılan açıklamada; esnaf ve sanatkârlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır denildi.
19 TEMMUZ 2016 SALI 23:18 |
0 |
1684 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Darbe girişimi ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) tarafından gönderilen ortak metin tüm Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğiyle birlikte Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince okundu.
Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmeden, canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla, dimdik ayakta durmuştur. Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Demokrasiyi sahiplenme noktasında; esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti; demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Birlik ve beraberliğimiz bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Denildi.
|
12.01.2026 15:29
 |
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!' |
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi. |
|
12.01.2026 15:08
 |
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek |
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı. |
|
12.01.2026 14:56
 |
Araç Takla Attı: 2 Yaralı |
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. |
|
12.01.2026 14:50
 |
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı |
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı. |
|
12.01.2026 14:40
 |
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı? |
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi. |
|
11.01.2026 15:55
 |
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi |
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı. |
|
|