KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Et ve balık kurumu 2010 yılında balık işlemeye başlayacak

Bingöl kombinalarında sığır, koyun ve tavuk etlerini işleyerek salam, sucuk, sosis, kavurma ve pastırma üreten Et ve Balık Kurumu(EBK), 2010 yılından itibaren balık işlemeye başlayacak.

Et ve balık kurumu 2010 yılında balık işlemeye başlayacak
15 ARALIK 2009 SALI 08:18
0
1709
0
AA aa
Adana, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır, Sakarya, Bingöl, Van ve Ankara Sincan'daki kombinalarında sığır, koyun ve tavuk etlerini işleyerek salam, sucuk, sosis, kavurma ve pastırma üreten Et ve Balık Kurumu, 2010 yılından itibaren balık işlemeye başlayacak. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Karadenizde bulunan 2 balık tesisinin özelleştirilmesinin ardından balık işlemeyen kurumun, gelecek yıl mayıs ayından itibaren balık işlemeye başlayacağını söyledi.
 
Ankara Sincan'da 100 dekar alan üzerine kurulu olan tesislerinde balık işleme ile ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ulubaş, balık işlemeye ilk olarak iç sularda yetişen alabalıktan başlayacaklarını ifade etti.
 
Balıkları flato ve tütsülenmiş alabalık şeklinde satış reyonlarında pazarlayacaklarını dile getiren Ulubaş, “Son sistemle üreteceğimiz fleto ve tütsülenmiş alabalıklar yılın her ayında reyonlarımızda yer alacak”dedi.
 
 
Balık işleme tesisinin yanında kavurma, salam, sucuk ve pastırma üretimi yaptıkları tesisleride yenilediklerini söyleyen Ulubaş, şunları söyledi, “Teknoloji yenileme çalışmalarımız Sincan'da devam ediyor. Eskimiş olan teknolojilerimizin yerine son teknolojiyi getiriyoruz. Mayıs ayı içerisinde deneme üretimlerini bitireceğiz. Eski makinalarımızı söküp dünyanın en son yeni teknolojilerini koyma çabası içerisindeyiz. Makinaların bir kısmı geldi. Bir kısmı geliyor. Makinaların bir kısmını yurt içinden aldık.”
 
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın