KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Ev değerini düşük gösterenler aranıyor

Değeri düşük gösterilen evlerin sahiplerine kötü haber. ADNKS verilerini inceleyen Maliye Bakanlığı, 200 binden fazla düşük tapu harcı ödeyen mülk sahibi tespit etti...

Ev değerini düşük gösterenler aranıyor
21 AĞUSTOS 2009 CUMA 08:41
0
1377
0
AA aa
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerini inceleyen Maliye Bakanlığı eksik yatırılan vergileri yakaladı. 2005 yılı öncesindeki ev alımlarını elektronik ortama atan vergi daireleri Türkiye genelinde 200 binden fazla düşük tapu harcı ödeyen mülk sahibi tespit etti.  
 
Sadece Ankara'da 50 bin ev sahibinden evini düşük gösterdiği için vergi cezası tahsilatı yapıldı.

Emlakçı ve tapu memurlarının yıllar önce göz yumduğu usulsüzlük yıllar sonra ev sahiplerinin önüne çıktı. 15 yıl önce bile ev alanlara eksik vergi yatırdıkları için vergi dairelerinden tahsilat mektubu geldi. Mektubu alanlar şaşırıp vergi dairelerine gittiklerinde ev aldıkları tarihte malın değerini düşük gösterdikleri gerekçesiyle para cezasıyla karşılaştı. Tapu harcını emlakçısının önerisiyle düşük yatıran Tuncay Akçay da bunlardan biri. 11 yıl önce Ankara Demetevler Mahallesi'nden ev alan Akçay, emlakçının 'evin değerini düşük göster az vergi ödeyelim' teklifiyle evi eder fiyatın altında gösterdi. Emlakçının önerisiyle 1998 yılında o dönemin parası 5 milyar liralık evi 750 milyon lira gösteren Akçay'a memurlar herhangi bir uyarıda bulunmamış. Evin düşük gösterilmesiyle 500-600 milyon lira yerine 150 milyon lira vergi ödediğini kaydeden Akçay, az vergi ödediği gerekçesiyle 11 yıl sonra gelen 90 lira vergi cezasıyla karşılaştığını ifade ediyor.

Nüfus müdürlükleriyle protokol imzaladıklarını söyleyen üst düzey bir yetkili, "Adrese dayalı nüfus kayıt sistemiyle ev sahiplerinin adreslerini yeni bulduk. Zamanaşımına uğramayanlara vergi farkını gönderip faiziyle ödemelerini istedik. Şu ana kadar sadece Ankara'da 50 bin ev sahibinin emlakçıların teşvikiyle tapu harcını az ödediğini belirledik." diye konuştu. 
 


haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın