Oturma odasındaki elektrik prizinden çıktığı tahmin edilen yangın, itfaiyenin müdahalesi ile diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın sırasında evde olan ev sahibi Mustafa Kubay el ve ayaklarından hafif yanıklarla yaralandı.
Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen Kubay, yangın sırasında torunu ile birlikte mutfakta oturduğunu belirterek, yangın anını şöyle anlattı: “Evde kimse yoktu. Bütün ışıkları söndürmüş mutfakta çay içiyordum. Birden içeri aydınlanınca ayağa kalktım. Kapıyı açtım her yer alevler içindeydi. Alevler oturma odasından geliyordu. Kendi imkânlarımla müdahale etmeye başladım. Ellerim ve ayaklarım yanınca komşulara haber verdim. Komşularımız da itfaiyeye haber vermişler.''
Oturma odasındaki televizyon ve oturma gruplarının yanarak kül olduğunu belirten 10 nüfuslu ailenin reisi Kubay, evdeki diğer eşyaların ise yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kış ortasında eşyasız kalan ve kirada oturduğunu aktaran Kubay, hayırseverlerin yardımını bekliyor.
bingolgazetesi