KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

‘Evet’çi Başkanı AP Sosyalist Başkan Yardımcısı Swaboda'ya benzetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, AP Sosyalist Başkan Yardımcısı Swaboda'yı, referandumda evet diyeceğini açıkladığı için yüksek disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Şerif Memioğlu'na benzetti.

‘Evet’çi Başkanı AP Sosyalist Başkan Yardımcısı Swaboda`ya benzetti
29 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 09:14
0
1917
0
AA aa
Okay, "Bazen bizim belediye başkanımız da böyle şeyler söylüyor. AKP'nin propagandasına malzeme oluyor ama CHP'ye kayıtlı olduğu için gereğini yapıyoruz." dedi.

Swaboda'nın, CHP'nin muhatabı olmadığını söyleyen Okay, "Doğrudan doğruya grubun başkanı ve genişlemeden sorumlu başkan yardımcısı CHP'nin muhatabıdır." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Okay'a, AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swaboda'nın CHP Brüksel Temsilciliği'nin gönderdiği mektupla ilgili sözleri hatırlatıldı. Swaboda'nın dezenformasyondan etkilendiğini ve AK Parti ile olası bir yakınlıktan kaynaklanan açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Okay, "Burada iki kişi vardır. Bir genişlemeden sorumlu Başkan Yardımcısı Adiran Severin bir de Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz. Bu başkan yardımcısının bununla ilgili bir işlevi de yoktur." diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nda Sosyalist grubun başkanının söylediği ile başkan yardımcısının söylediğinin birbiri ile bağdaşmadığını belirten Okay, "Bazen bizim belediye başkanımız da böyle şeyler söylüyor, AKP'nin propagandasına malzeme oluyor ama CHP'ye kayıtlı olduğundan gereğini yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Okay, "Kılıçdaroğlu'nun da bir mektubu olacak mı?" şeklindeki soru üzerine, "Şöyle olacak, anlaşılan o kişi, kendini muhatap aldırmak istiyor. Doğrudan doğruya grubun başkanı ve genişlemeden sorumlu başkan yardımcısı CHP'nin muhatabıdır." dedi.

Öte yandan Okay, referandumda Evet oyu vereceğini açıklayan CHP'li Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Şerif Memioğlu'nun, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Memioğlu'nun, CHP'ye üyelik ile bağdaşmayan bir tutum içinde olduğunu kaydeden Okay; hayır kampanyası yapıldığı bir süreçte ilçe belediye başkanının aksi bir tutum ortaya koyması karşısında partinin doğal bir refleks gösterdiğini söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın