KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktıGenç Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki mağdur aileyeev yapımı için çalışma başlatıldı.

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı
18 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 08:31
0
2168
0
AA aa

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktı. Eşi, altı yıl önce vefat eden, biri özürlü kızı ve iki oğlu ile birlikte oturmaları için akrabaları tarafından kendilerine tahsis edilen kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Azize Buketçi'ye ilk etapta Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Akabinde Genç Belediyesi tarafından da temin edilecek bir arsa üzerinde, yaklaşık 120 metrekarelik bir evin inşası için çalışmalara başlanacak.

Kullanılmayacak kadar kötü bir durumda olan evde ikamet eden mağdur aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı AbdurrahimAriç, yaşanan mağduriyet karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ederek;  “Sosyal belediyecilik anlayışı gereği mağdur olan aileyi bu durumdan kurtarmak için derhal çalışma başlatıyoruz. Bu ailemiz için ilk etapta Kaymakamlık SYDV tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Bizlerde en kısa zamanda temin edeceğimiz bir arsa üzerinde, 120 metrekarelik bir ev yapıp kendilerine tahsis edeceğiz. Yapacağımız ev için 2 ayrı işadamımız inşaat konusunda katkı sunacaklarını belirtti. Bu bağlamda kendilerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mutluluktan gözyaşlarına hakim olamayan Azize Buketçi ise:” Bize yeni bir ev yapılacak. Çocuklarım ile birlikte korkusuzca huzurlu ve mutlu bir şekilde yeni evimize taşınacağız. Başta kaymakam ve belediye başkanımız olmak üzere, bizlere yardım etmek isteyen herkesten Allah razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın