KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktıGenç Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki mağdur aileyeev yapımı için çalışma başlatıldı.

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı
18 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 08:31
0
1983
0
AA aa

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktı. Eşi, altı yıl önce vefat eden, biri özürlü kızı ve iki oğlu ile birlikte oturmaları için akrabaları tarafından kendilerine tahsis edilen kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Azize Buketçi'ye ilk etapta Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Akabinde Genç Belediyesi tarafından da temin edilecek bir arsa üzerinde, yaklaşık 120 metrekarelik bir evin inşası için çalışmalara başlanacak.

Kullanılmayacak kadar kötü bir durumda olan evde ikamet eden mağdur aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı AbdurrahimAriç, yaşanan mağduriyet karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ederek;  “Sosyal belediyecilik anlayışı gereği mağdur olan aileyi bu durumdan kurtarmak için derhal çalışma başlatıyoruz. Bu ailemiz için ilk etapta Kaymakamlık SYDV tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Bizlerde en kısa zamanda temin edeceğimiz bir arsa üzerinde, 120 metrekarelik bir ev yapıp kendilerine tahsis edeceğiz. Yapacağımız ev için 2 ayrı işadamımız inşaat konusunda katkı sunacaklarını belirtti. Bu bağlamda kendilerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mutluluktan gözyaşlarına hakim olamayan Azize Buketçi ise:” Bize yeni bir ev yapılacak. Çocuklarım ile birlikte korkusuzca huzurlu ve mutlu bir şekilde yeni evimize taşınacağız. Başta kaymakam ve belediye başkanımız olmak üzere, bizlere yardım etmek isteyen herkesten Allah razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın