KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktıGenç Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki mağdur aileyeev yapımı için çalışma başlatıldı.

Evi yıkılan aileye belediye sahip çıktı
18 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 08:31
0
2124
0
AA aa

Cumhuriyet Mahallesi'nde evi çöken üç çocuklu yaşlı kadına Genç Belediyesi sahip çıktı. Eşi, altı yıl önce vefat eden, biri özürlü kızı ve iki oğlu ile birlikte oturmaları için akrabaları tarafından kendilerine tahsis edilen kerpiç evde yaşam mücadelesi veren Azize Buketçi'ye ilk etapta Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Akabinde Genç Belediyesi tarafından da temin edilecek bir arsa üzerinde, yaklaşık 120 metrekarelik bir evin inşası için çalışmalara başlanacak.

Kullanılmayacak kadar kötü bir durumda olan evde ikamet eden mağdur aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı AbdurrahimAriç, yaşanan mağduriyet karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ederek;  “Sosyal belediyecilik anlayışı gereği mağdur olan aileyi bu durumdan kurtarmak için derhal çalışma başlatıyoruz. Bu ailemiz için ilk etapta Kaymakamlık SYDV tarafından bir ev kiralanıp buraya yerleştirecek. Bizlerde en kısa zamanda temin edeceğimiz bir arsa üzerinde, 120 metrekarelik bir ev yapıp kendilerine tahsis edeceğiz. Yapacağımız ev için 2 ayrı işadamımız inşaat konusunda katkı sunacaklarını belirtti. Bu bağlamda kendilerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mutluluktan gözyaşlarına hakim olamayan Azize Buketçi ise:” Bize yeni bir ev yapılacak. Çocuklarım ile birlikte korkusuzca huzurlu ve mutlu bir şekilde yeni evimize taşınacağız. Başta kaymakam ve belediye başkanımız olmak üzere, bizlere yardım etmek isteyen herkesten Allah razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın