KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ekim 2026 Pazar

Evlat nöbetinde 346'ıncı gün!

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 346'ncı gününe girdi.

Evlat nöbetinde 346`ıncı gün!
13 AĞUSTOS 2020 PERŞEMBE 17:36
7
1706
0
AA aa

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 346'ncı gününde de devam ediyor. İstanbul'da yaşayan Şevket Bingöl, 2014'te Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay (19) için 346 gündür evlat nöbeti tutmaya devam ediyor. HDP'nin Ermeni davası yürüttüğünü kaydeden baba Bingöl, hem canlarının hem de mallarının düşmanı olduklarını söyledi. Bingöl, "346 gündür burada oturuyorum, maalesef HDP'den bize herhangi bir açıklama gelmiyor. HDP çocuklarımızı götürdü, biz onlar için çocuklarımızı büyütmedik. Bugün HDP Kürtlerin kanının üstünde rant yapıyor, HDP Ermeni davası yapıyor, Kürt davası değil. Bunların tasması Amerika'nın elinde onlar ne derse o yana gidiyorlar. Amerika'nın kuklalarıdır, bu çocukları sizden almadan kimse buradan ayrılmayacak. Türkiye'deki bütün milletvekillerine sesleniyorum bu işe el atın, HDP milletvekillerinden çocuklarımızı isteyin. Bunlar nereye kadar Kürtler üstünde rant yapacaklar ne zamana kadar Kürtlerin sayesinde sandalye sahibi olacaklar. Bunlar hem canımızı hem de malımızı götürüyorlar. O paralarla çocuklarımızı bize düşman edip bize kurşun sıkıyorlar. Kesinlikle bu vatan birdir kimse bölemez, herkes bilsin. Tuncay oğlum beni duyuyor ve görüyorsan 346 gündür HDP'nin önündeyim. Onlar sizi dağda bizi de kapılarında ölüme terk etmiş. Onlara güvenme dini ve imanı yok ateşe tapan insanlardır. Kaç gel teslim ol, burada işkence ve ceza yok” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın