KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Evran, tekrar amfide!

Bingöl'de 3 çocuk 5 torun sahibi 67 yaşındaki Mehmet Evran, İnşaat Mühendisliğine kayıt yaptırarak yarım kalan üniversite eğitimini tamamlamak için ders başı yaptı.

Evran, tekrar amfide!
06 KASIM 2018 SALI 19:07
8
4445
4
AA aa

6 yıl önce emekli olan 3 çocuk ve 5 torun sahibi Mehmet Evran (67), Yüksek Öğretim Kurumunun çıkardığı af yasasından faydalanarak 1998 yılında bıraktığı üniversite hayatına yeniden başladı. Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne tekrar kayıt yaptıran Evran, ikametgah durumundan dolayı Bingöl Üniversitesi'ne geçiş yaparak eğitim için ders başı yaptı.

1998 yılında Bingöl Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra dikey geçişle Fırat Üniversitesi'ni kazandığını belirten Mehmet Evran, "Fakat bazı nedenlerden dolayı kayıt olamadım. Okuyamadığın için her zaman üzüldüm. Geçtiğimiz aylarda yükseköğretim kurumunun 7143 sayılı af yasasından yararlanarak Fırat Üniversitesi'ne tekrar kayıt yaptırdım, ikametgahım Bingöl'de olduğu için kaydımı buraya aldım. Okumanın yaşı yok. Her zaman her yaşta okuyabilmeli insan. Ben bu fırsatı yıllar sonra da yine yakaladım ve devam edeceğim" dedi.

Gençlerin kesinlikle okuması iyi bir eğitim alması gerektiğine dikkat çeken Evran, kurtuluşun dağda, bayırda, kahve köşelerinde, bilinçsiz bilgisayar ve telefon kullanımında olmadığını, okumaktan geçtiğini de kaydetti.

Öğrencilerinin içinde 67 yaşında birinin olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Öğretim Görevlisi Sinan Bayındır ise "67 yaşında bir abimizin okuması, bu bölümde okuyan öğrencilere çok güzel bir örnek oldu. Çok güzel bir durum. Az rastlanan bir durumun olması hem öğrencilerim adına hem de benim adıma mutluluk verici. Umuyorum ki kendisine de okuyacağı bölüm hayırlı olur”diye konuştu.

Sıra arkadaşı 17 yaşında

Evran'dan 50 yaş küçük olan sıra arkadaşı Muhammed Çabaz, "Ben 17 yaşındayım. İki hafta önce sınıfa girdiğimde çok şaşırdım. Benden 50 yaş büyük bir Mehmet amcamız var. Çok seviyoruz kendisini. Bizden daha fazla yaşanmışlığı olduğu için, her konuda çok yardımcı oluyor. Bizler de elimizden geldiği kadar amcamıza çok yardımcı oluyoruz. Sıra arkadaşlığı yapıyorum kendisine. Herkesin örnek alması gereken biri Mehmet amca”diyerek düşüncelerini aktardı.

Sınıf arkadaşlarından Özge Akar da, “Mehmet amcanın sınıfa gelmesiyle okumanın yaşının olmadığını gördüm. Onunla sohbet etmek, tecrübelerini dinlemek, onunla ilgilenmek çok güzel bir şey. Mehmet amcanın fizik, kimya ve inşaata giriş derslerin de yazdıkları bizleri çok etkiliyor. Herhangi bir sıkıntısı olduğunda da bizlere söylüyor, bizlerde elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32597)
07 Kasım 2018 Çarşamba 15:10
senin haca gidip 5 vakit namazı camide geçirmen gerekiyor zaten emekli olmuşsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32573)
07 Kasım 2018 Çarşamba 09:17
İNSANLAR AÇ AÇ ONLARLA İLGİLİ HABER YAPIN. 67 YAŞINDA ADAM OKUL OKUYORMUŞ. BİZE NE
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32588)
07 Kasım 2018 Çarşamba 12:43
@Misafir Kullanıcı aç deme aç kabadıyı de
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32572)
07 Kasım 2018 Çarşamba 09:15
allah aşkına başka haber yokmu. tamam okuduk adam okul okuyor yeter.nedir bu
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın