KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Eylemci eczanelerin sözleşmeleri fesh!

Sosyal Güvenlik Kurumu, geçtiğimiz hafta, ilaç fiyatlarındaki kar payının düşürülmesini protesto için kepenk kapatan eczanelerin sözleşmelerini fesh ettiğini açıkladı. SGK, eylem öncesi eczacıları uyarmıştı..

Eylemci eczanelerin sözleşmeleri fesh!
17 ARALIK 2009 PERŞEMBE 08:31
0
1281
0
AA aa

Devlet ile eczacılar arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta ilaç fiyatlarındaki yeni düzenlemeleri protesto ederek bir günlük kapatma eylemine giden eczacılara Sosyal Güvenlik Kurumu'nun  yanıtı gecikmedi.

SGK, eczacılarla tek tek masaya oturacaklarını açıklarken 1 ay boyunca vatandaşların ilaç alabileceklerini de bildirdi.

İŞTE TEB'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Türk Eczacıları Birliği (TEB), ''Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bugün itibariyle TEB ile imzaladığı İlaç Alım Protokolü'nü tek taraflı feshedeceğini bildirdiğini'' açıkladı. Açıklamada, ''fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olacağı, bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç almaya devam edebileceği'' belirtildi. 

TEB'den yapılan yazılı açıklamada, TEB ile SGK arasında 19 Ocak 2009 tarihinde imzalanan, İlaç Alım Protokolü'nün SGK tarafından bugün itibariyle feshedilmediği, feshedileceğinin ''ihtaren'' bildirildiği kaydedildi. 

Açıklamada, fesih tarihinin 16 Ocak 2010 olacağı ve bu süre içinde hastaların eczanelerden ilaç almaya devam edebileceği duyuruldu.

SGK'nın bazı eczacıların değil tüm eczacıların sözleşmesini feshedeceği bildirilen açıklamada, ''Çünkü, eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan TEB ile yaptığı İlaç Alım Protokolü'nü feshetmiştir. 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde çok açıktır ki vatandaşın ilaca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız'' denildi. 

TEB Merkez Heyetinin konuyu değerlendirmek üzere toplantı halinde olduğu belirtilen açıklamada, yarın konuya ilişkin açıklama yapılacağı bildirildi. 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın