KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Eylül'de bitiyor!

Bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen tekstilkent projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Yılmaz, çalışmaların Eylül ayına kadar bitirileceğini söyledi.

Eylül`de bitiyor!
22 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA 00:14
0
3031
0
AA aa

Bingöl'de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı ile işbirliği içinde yürütülen ‘Tekstilkent' projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile atölyeleri inceleyen Yılmaz, firma yetkililerinden bilgi aldı.

8,5 MİLYONLUK YATIRIM

Tekstil kent projesinin Bingöl için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Tek başına 8,5 milyon Türk Lirası tutarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilen bu yatırımın 3,6 milyon lirası Fırat Kalkınma Ajansı tarafından güdümlü projeler kapsamında destekleniyor. Bingöl ile ilgili iki temel önceliğimiz var. Bunlardan bir tanesi, şehrimizi güzelleştirmek, daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak, diğeri ise istihdam alanları oluşturmaktır. Bingöl, genç ve dinamik bir nüfusa sahip, bu genç nüfusumuzu istihdam etmek için yeni alanlar açmak durumundayız.  Bingöl'ümüzün tarımını geliştirmeye devam ederken, diğer taraftan da sanayimizi geliştirmek için gayret sarf ediyoruz. Organize sanayi bölgemizde belli bir mesafe aldık devam ediyoruz, küçük sanayi sitelerimizle ilgili belli çalışmalarımız var ama son dönemlerde yaptığımız en önemli projemiz, tekstil kent projesidir. Bunun mantığı şu, arazi devletten, binalarımızı devletimiz bundan sonra yatırımları davet edip, insanlarımızı istihdam etmelerini sağlayacağız” dedi.

“GENİŞLETMEYİ DE PLANLIYORUZ”

Tekstil kentin bitirilip, tam kapasiteye ulaştırılması halinde Bin kişilik istihdam öngörüldüğünü kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Bu Bingöl'ümüz için çok önemli bir rakam İnşallah burada başarılı olursak, arzu ettiğimiz verimi alırsak burayı genişletmeyi de planlıyoruz. İleri de yanına yeni yeni unsurlarda ekleyerek, tekstil kenti, bir tekstil ihtisas organize bölgesine dönüştürme fikrimizde var.”

DESTEKLEMELER KAPIDA

Konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlara dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “Hükümet olarak da temel önceliğimiz Güneydoğu'ya Doğu'ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmak. Gerekirse, buradaki fabrikalar için, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz. Temel amacımız daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasın. Türkiye'nin batısında, kuzeyinde ne varsa doğusunda da güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Son 14 yılda altyapıya çok büyük yatırımlar yaptık, şimdi bu yatırımlardan istihdama dönük olarak daha fazla fayda elde etme zamanı gelmiş durumda. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, her bakımda istihdama dönük politikaları desteklemeye dönük çok güçlü bir şekilde ortaya koyacak bir dönem olacaktır. İstihdamı çok önemsiyoruz. Çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil, bir insanın bir iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli, hem de sosyal anlamda önemli. İşi gücü olan insan daha iyi bir aile ortamı oluşturabiliyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor, sosyal faaliyetlere daha rahat katılabiliyor. Dolayısıyla istihdam dediğimiz hadise, bir insana bir iş buluruz dediğimiz hadise, ekonomik olduğu kadar, sosyal, kültürel hayatımıza yansımaları olan bir hadise. Bu önümüzdeki süreçte istihdam, istihdam diyeceğiz. Bu sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın