KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Ezan merkezi sistemle okunsun

Geçtiğimiz günlerde, sesi güzel olanların ezan okuması talebinde bulunan vatandaşlar bu kez ezanların merkezi sistemle okutulmasını istedi.

Ezan merkezi sistemle okunsun
21 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 11:05
0
1400
0
AA aa
Namaz vakitlerinde her camiden ayrı bir sesin yükselmesinin çeşitli olumsuzluklar oluşturduğunu öne süren vatandaşlar, ezanın merkezi sistemden okunmasının daha etkili ve doğru olacağını savundu.

Bazı ilçelerde de uygulamaya konulan merkezi sistemle ezan okuma yönteminin daha verimli ve etkili olduğunu belirten vatandaşlar, aynı yöntemin il merkezinde de hayata geçirilmesini istedi.

Ezan seslerinin karışmasıyla oluşan aksaklıkların giderilmesi için ezanın merkezi sistemden okunması talebinde bulunan vatandaşlar, bu taleplerini şöyle ifade etti. “Şuanda Kiğı ilçesinde ezan merkezi sistemden okunuyor. Kurulan sistemle her cami imamı ezan vaktinde cihazını açıyor. Merkez camide okunan ezan tüm köylerde de duyuluyor. Hem de aynı anda. Sesler karışmıyor ve insanlar ‘Ezan bir an önce bitse' düşüncesine sahip olmuyor. Aynı uygulamanın il merkezinde de hayata geçirilmesi gerekiyor. Onlarca caminin bulunduğu Bingöl'de bu sistem kaçınılmazıdır. Her cami imamı ayrı ayrı ezan okuyunca insanlar ezanın bitmesini bekliyor. Ama merkezi sistem olursa insanlar bu düşünceyi üzerlerinden atar.”

Merkezi sistemin kurulmasının yanı sıra ezanı okuyacak kişinin de sesinin çok güzel olması gerektiğini hatırlatan vatandaşlar, okunan ezandan etkilenilmesi ve ezanın amacına ulaşması gerektiğini vurguladılar.

İl Müftülüğünün bu konuda gerekli çalışmaları başlatarak Ramazan Ayı öncesinde bu sistemi faaliyete geçirmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, özellikle ramazan aylarında her mahalle camisinin farklı dakikalarda ezan okunmasıyla iftar açacak vatandaşların tereddüt yaşadığını kaydetti.

Vatandaşlar, bu taleplerinin dikkate alınmasını ve Müftülüğün gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatmasını istedi.

Bingol Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın